Liderul PSD Suceava cere dezbatere publica serioasa pentru stabilirea bugetului multianual al judetului Suceava

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, joi, că PSD solicită o dezbatere publică privind bugetul multianual al judeţului Suceava pentru perioada 2012-2015 şi nu acceptă ca acest buget, care presupune strategia de dezvoltare a localităţilor judeţului să fie decis din birou de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Nechifor a spus într-o conferinţă de presă că la Consiliul Judeţean a fost anunţată o şedinţă de urgenţă pentru discutarea finanţării localităţilor judeţului în baza bugetului multianual 2012-2015.

El consideră că acest buget trebuie analizat şi găsite cele mai bune soluţii şi nu avizat fără nici o dezbatere publică.

„Gheorghe Flutur vrea să ia decizia singur, de la el în birou şi face presiuni asupra consilierilor. Nu ştiu ce e cu acest caracter de urgenţă pentru adoptarea acestui buget multianual. Cred că trebuie să facem analize, evaluarea investiţiilor, unde trebuie investit şi ce trebuie investit. Noi cerem o dezbatere publică amplă”, a spus preşedintele PSD Suceava.

El consideră că Gheorghe Flutur vrea să forţeze nota şi încearcă să forţeze şi votul consilierilor judeţeni care nu sunt membri ai PDL.