PDL priveste foarte relaxat povestea infiintarii unui nou minister in cabinetul lui Boc (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Modificarea structurii Guvernului prin înfiinţarea unui nou minister nu presupune ca toţi miniştrii să fie reaudiaţi în comisii, ci doar candidatul pentru noul minister”. Aceasta este poziţia pe care o are PDL referitor la infiinţarea în toamna acestui an a ministerului fondurilor europene şi care a fost exprimată la Suceava de deputatul Sulfina Barbu, preşedintele Comisiei pentru administraţie publică a Camerei Deputaţilor, la finele săptămânii trecute.

Sulfina Barbu a ţinut să amintească, într-o conferinţă de presă, că pentru modificarea structurii, Guvernul va trebui să vină în Parlament şi să obţină 235 de voturi pentru noua structură guvernamentală.

„Nu tot Guvernul intră în vot cum greşit s-a spus. Nu mai intră toţi miniştrii în proceduri, comisii, audieri. Vorbim de modificarea structurii Guvernului, cu încă un minister, cu portofoliu clar stabilit, iar acel ministru desemnat va merge în comisiile de specialitate pentru audieri. Modificarea structurii guvernului apoi va fi votată, prin vot secret, în Camerele reunite ale Parlamentului”, a spus Barbu.

Sulfina Barbu a evitat să spună dacă este necesară şi o eventuală remaniere care să fie făcută odată cu schimbarea structurii guvernului.

„Din punctul nostru de vedere, ceea ce vine în Parlament, cu siguranţă vine modificarea structurii Guvernului cu un nou minister pentru coordonarea fondurilor europene, iar dacă sunt remanieri, acestea sunt propuse de primul ministru şi nu trebuie avizate de Parlament”, a spus Barbu.

Ea a mai declarat că în ceea ce priveşte o eventuală remaniere, premierul ştie cel mai bine şi că el face aprecierile pe echipa pe care o are, dar că de fiecare dată premierul s-a consultat cu partidul înaintea unor astfel de evenimente importante.
„Deocamdată, nu am discutat despre remanieri. Atunci când va fi cazul, premierul va veni şi ne va consulta”, a spus Sulfina Barbu.

Înfiinţarea ministerului pentru absorbţia fondurilor UE şi persoana care va conduce noua instituţie vor fi anunţate în luna septembrie, după ce va exista un acord final al coaliţiei pe această temă, susţine premierul Emil Boc.


Intră acum și în grupul de