Nechifor: „In viziunea Guvernului Boc, anii 2012-2015 sunt negri” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Actuala guvernare are în vedere, în următorii trei ani, o creştere economică de doar unu la sută şi nu îşi propune aderarea la zona euro începând cu 2015. Asta arată, potrivit liderului PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, proiecţia de buget a Consiliului Judeţean Suceava pentru 2012-2015, adoptată vineri, şi care s-a făcut în conformitate cu scrisoarea-cadru privind proiecţia bugetară întocmită de Ministerul de Finanţe şi înaintată Consiliilor judeţene. „În viziunea guvernului Boc, anii 2012-2015 sunt negri”, a spus Nechifor, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că potrivit proiecţiei bugetare 2012-2015 creşterea economică în 2012 va fi de 0,9 la sută faţă de 3,4 anunţată de premierul Emil Boc, iar în anii următori aceasta se situează în jurul valorii de unu la sută.

Nechifor a subliniat că bugetele judeţelor au avut întotdeauna în spate proiecţia Produsului Intern Brut şi că în această situaţie este clar că Ministerul de Finanţe are prognoze mult mai precaute decât ceea ce declară premierul Emil Boc. „De notat este că MFP nu anunţă că 2015 ar fi anul aderării la zona euro. Boc îşi asumă astfel un nou eşec european după cel privind neaderarea la Spaţiul Schengen şi după lipsa de absorbţie a fondurilor europene”, a conchis preşedintele PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de