Primaria Suceava vine in sprijinul familiilor din Itcani, afectate de inundatiile produse in urma deversarii facuta de SGA


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava va face anchete sociale la cele 35 de locuinţe din cartierul Iţcani, inundate de deversarea aşa-zis controlată făcută de Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, a declarat primarul municipiului, Ion Lungu, care a arătat că în şedinţa din 29 septembrie vor fi alocate sume de bani familiilor respective în funcţie de paguba produsă.

Potrivit edilului-şef sucevean, situaţia familiilor sinistrate este dramatică şi despăgubirile complete vor trebui acordate de cel care a produs paguba, respectiv CN Apele Române. Lungu a spus că a fost luni în zonă şi a stabilit ca împreună cu SGA Suceava să fie decolmatat canalul care era înfundat şi a dus la inundarea zonei mai ales că acesta este un pericol de infecţii întrucât în canal se află animale care au murit în urma acestei inundaţii.

Primarul a precizat că decolmatarea ar fi trebuit să fie făcută de SGA Suceava, dar că nu poate sta cu mâinile încrucişate mai ales că dacă acest canal rămâne colmatat există pericol pentru producerea de noi inundaţii.

Totodată, Lungu a făcut un apel firmelor din municipiu să doneze materiale de construcţii necesare reparării caselor afectate de inundaţie.

Primarul a subliniat că pentru despăgubiri complete, familiile sinistrate trebuie să se adreseze celor care au produs paguba, respectiv Apele Române, întrucât asiguratorul a arătat că nu poate plăti despăgubiri în acest caz, nefiind vorba de calamitate naturală.


Intră acum și în grupul de