Flutur: “PDL-ul trebuie sa fie nucleul in jurul caruia sa adune fortele de dreapta pentru modernizarea tarii”

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur consideră că democrat-liberalii au obligaţia “morală” de a reprezenta catalizatorul unei mişcări populare în perioada următoare, astfel încât să se realizeze o construcţie care să răspundă aşteptărilor electoratului de dreapta.

PDL-ul trebuie să fie nucleul în jurul căruia să adune forţele de dreapta pentru modernizarea ţării. Aici cred că şi nuanţa conservatoare, şi nuanţa creştin-democrat şi cea liberală trebuie să se regăsească deopotrivă. Această mişcare populară care ar putea să apară în jurul PDL trebuie să se contrapună mişcării populiste, USL”, a spus Flutur, la TVR Info.

Întrebat dacă în alegerile următoare forţele care ar urma să se confrunte vor fi USL-ul şi Mişcarea Populară, prim-vicepreşedintele PDL a răspuns că ar fi posibil.

PDL trebuie să realizeze că plăteşte nişte costuri singur, dar să nu fie egoist şi să deschidă aceste orizonturi şi pentru alţii, şi din societatea civilă, şi ONG-uri şi alte formaţiuni politice care cred în valorile de dreapta. Să nu uităm că electoratul, mai mult de 50%, este de dreapta şi centru-dreapta”, a adăugat el.

Flutur a menţionat că “PDL are o obligaţie morală să fie catalizatorul unei mişcări populare în perioada următoare”.

“Pentru perioada următoare, PDL trebuie să se gândească obligatoriu pentru o construcţie care să răspundă aşteptărilor electoratului de dreapta”, a susţinut el.

Flutur a admis că organizaţiile sau formaţiunile care vor intra în viitoarea mişcare vor trebui să primească locuri la alegeri.