Ovidiu Dontu: „Il acuz public pe primarul Ion Lungu ca doreste sa falimenteze TERMICA” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele executiv al PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Donţu, l-a acuzat, joi, pe primarul municipiului, Ion Lungu, că doreşte să falimenteze Termica SA pentru ca „clientela portocalie de la noua centrală termică să-şi desăvârşească afacerea”. Liderul PSD a anunţat într-o conferinţă de presă, că în şedinţa CL Suceava din această lună, consilierii PSD vor cere o comisie de anchetă privind tot ceea ce a dus la falimentarea Termica.

În opinia lui Donţu, Suceava este un caz special în ceea ce priveşte problemele legate de încălzire şi sistemul de termoficare. El a spus că primarul a anunţat că va fi menţinut actualul preţ al gigacaloriei, ceea ce înseamnă că municipalitatea va prelua şi partea de subvenţie ce era acordată de Guvern, dar că de fapt societatea de termoficare nu va primi nici un ban urmând să intre în faliment. Liderul PSD Suceava a precizat că municipalitatea are datorii de 80 de milioane de lei către Termica, iar cu aceşti bani societatea de termoficare se putea retehnologiza cu forţe proprii.

Donţu a mai spus că prin falimentarea societăţii de termoficare vor fi concediaţi 500 de angajaţi şi susţine că falimentul a fost premeditat în urmă cu mai mulţi ani, încă de când s-a decis vânzarea Termica SA. „Se mută o afacere din sistemul public în mâini private”, a conchis preşedintele executiv al PSD Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu (PDL), a declarat, recent, că tariful energiei termice pentru iarna 2011-2012 nu va fi majorat, iar municipalitatea va subvenţiona cu 10 milioane de lei Termica SA, astfel încât să fie menţinut numărul de abonaţi la sistemul centralizat de termoficare. El a arătat că Primăria va face un efort în această iarnă şi va subvenţiona cu 10 milioane de lei producerea energiei termice de Termica SA, iar tariful energiei termice nu va fi majorat şi va rămâne 185 lei/gcal. Lungu a subliniat că preţul va rămâne nemodificat “din raţiuni de menţinere a numărului de abonaţi”, adăugând că altfel există riscul ca cei care nu pot plăti mult pentru încălzire să se debranşeze de la sistemul centralizat. El a arătat că, dacă numărul de abonaţi scade, investiţia în noua centrală termică ce va fi pusă în funcţiune în iarna 2012-2013 va deveni ineficientă.

Lungu a spus că din iarna viitoare, prin punerea în funcţiune a noii centrale termice, tariful plătit de populaţie pentru încălzire va fi mai mic faţă de cel actual, iar municipalitatea nu va mai trebui să asigure subvenţionarea producerii gigacaloriei care în prezent este produsă de Termica SA cu 360 de lei. Primarul a subliniat că iarna 2011 – 2012 este ultima în care municipiul Suceava va fi alimentat cu agent termic produs de actuala electro-centrală aparţinând Termica SA, iar în iarna următoare va fi dată în folosinţă noua centrală termică a municipiului, investiţia firmei Adrem Invest Bucureşti.


Intră acum și în grupul de