Ministrul Igas vrea intarirea structurilor politiei de frontiera din judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prin reorganizarea Poliţiei de frontieră, structurile din judeţul Suceava vor fi întărite conform specificului zonei. Declaraţia aparţine ministrului de Interne, Traian Igaş, şi a fost făcută joi, în urma vizitei pe care a efectuat-o la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava.

În ceea ce priveşte desfiinţarea IJPF Suceava, care are sediul la Rădăuţi, şi comasarea cu IJPF Satu Mare, Igaş a evitat să se pronunţe în acest sens. El a spus că a venit în judeţul Suceava şi pentru a vedea unitatea din Rădăuţi, să vadă dotarea acestei unităţi. „Sigur că noi gândim un concept de reorganizare a Poliţiei de frontieră, dar pentru implementarea acestui concept, mai e nevoie de puţin timp până să putem duce lucrurile la bun sfârşit”, a spus Igaş.

Ministrul de Interne a arătat că o decizie nu a fost luată şi că situaţia este în discuţie. „Vom discuta pe parcurs, dar cert este că ceea ce aveţi astăzi aici nu va avea nimic de pierdut în ceea ce priveşte consistenţa. Ba din contră, vrem să întărim structurile poliţiei de frontieră din această zonă ţinând cont şi de specificul locului şi ţinând cont de ceea ce vedem că se desfăşoară în fiecare zi în această zonă, mai exact traficul, în special cu produse din tutun”, a spus Igaş.

El a mai arătat că odată cu noul concept de reorganizare, atunci când vor fi restructurate anumite posturi din structurile birocratice se va încerca suplimentarea în zona operativă „cu acei oameni care astăzi îşi desfăşoară activitatea într-un birou sau altul”.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, la începutul lunii august, în timpul unei vizite oficiale la structurile ministerului din Maramureş, că vrea ca activitatea Poliţiei de Frontieră de la graniţa cu Ucraina să fie coordonată de la Sighetu Marmaţiei, comasând inspectoratele de la Satu Mare şi Suceava. “Vizita are loc în contextul aderării la Spaţiul Schengen, dar şi al reorganizării unor structuri teritoriale ale ministerului. Intenţia noastră este de a comasa inspectoratele poliţiei de frontieră şi de a avea doar un singur inspectorat pe graniţa cu Ucraina. Avem mai multe puncte de trecere a frontierei de stat, care aparţin de judeţele Satu-Mare şi Suceava, însă ne propunem ca întreaga activitate pe frontiera cu Ucraina să fie coordonată de la Sighetu Marmaţiei. Poliţiştii de frontieră de aici sunt profesionişti, iar instituţia îndeplineşte toate condiţiile necesare”, a declarat la acea vreme Traian Igaş.


Intră acum și în grupul de