Ministrul de Interne, Traian Igas: „Romania nu isi mai permite sa plateasca atat de multi bugetari” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, joi, la Rădăuţi că nu îl bucură faptul că s-a ajuns într-o etapă în care trebuie să se facă disponibilizări. Igaş a spus, într-o conferinţă de presă, că disponibilizările din MAI reprezintă o latură mai puţin plăcută pe care o aduce în atenţia opiniei publice, dar că el este obligat să îndrepte lucrurile, după ce alţii au gestionat prost acest sistem.

„Ceea ce au greşit alţii, şi aici mă refer la perioada 2007-2008, mi-a revenit mie sarcina să îndrept acele greşeli. Practic, România, astăzi, nu-şi mai permite să plătească atât de mulţi bugetari, fie că discutăm din zona de ordine şi siguranţă publică, fie că discutăm din alte zone bugetare şi acest lucru trebuia să se întâmple mai devreme sau mai târziu”, a spus Igaş.

Ministrul de interne a subliniat că liderii politici care promit reangajarea acestor persoane disponibilizate după ce vor prelua guvernarea mint pentru că nu există resurse bugetare. „Înţeleg că sunt unii lideri politici care promit că dacă vor veni la putere îi vor reîncadra. Din păcate, nu fac altceva decât să dezinformeze, să mintă practic. Ştim cu toţii că nu avem la dispoziţie buget şi nu vom avea un buget care să permită reangajarea lor”, a conchis Igaş.

În judeţul Suceava vor fi disponibilizaţi din 8 octombrie trei angajaţi din IPJ, un număr de 35 de angajaţi din IJPF, iar alţi 18 pompieri şi 22 de jandarmi au fost disponibilizaţi.


Intră acum și în grupul de