Corneliu Vornicu (PNL): Ratarea aderarii la Spatiul Schengen, o noua „victorie” a Guvernului condus de Traian Basescu si sustinut de Gheorghe Flutur (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele României, Traian Băsescu, şi ministrul de Externe, Teodor Baconschi se fac vinovaţi „pentru cel mai mare eşec al României” în plan internaţional, este de părere consilierul local liberal sucevean Corneliu Vornicu, făcând referire la ratarea obiectivului României de a adera la Spaţiul Schengen.

Alesul municipal a criticat pasivitatea conducerii Ministerului de Externe, precizând că aceasta nu a avut reacţii faţă de această situaţie şi a ignorat toate semnalele negative venite până acum de la nivel european.

„Este îngrijorător faptul că nu numai Olanda sau Finlanda s-au împotrivit, ci şi Franţa şi Germania, care se opun chiar şi aderării în etape la zona Schengen. Aceasta este o nouă << victorie >> a Guvernului condus de Traian Băsescu şi susţinut de Gheorghe Flutur. România << reformată >> de ei a ratat din nou intrarea în spaţiul Schengen. N-au ajutat nici miile de cadre ale ministerului de interne disponibilizate fără drept la ajutorul de şomaj, de tâmplarul ministerial, nici şantajul Olandei cu lalele infestate şi nici << efortul >> ministrului de Externe Theodor Baconschi de a nu se întâlni cu nici unul dintre omologii săi europeni”, a declarat Corneliu Vornicu.


Intră acum și în grupul de