Petru Luhan: La Bruxelles, vinurile romanesti au reusit sa faca legatura intre cultura si agricultura


Intră acum și în grupul de

Europarlamentarul PDL de Suceava, Petru Luhan, a organizat miercuri seară la Bruxelles, împreună cu delegaţia română din cadrul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, un eveniment de promovare a României, în cadrul căruia au fost prezentate şi degustate diverse sortimente de vinuri româneşti de elită.

Potrivit unui comunicat de presă, la această acţiune au participat comisarul pentru Agricultură, Dacian Ciolos, preşedintele Grupului Popularilor Europeni din cadrul Parlamentului European, Joseph Daul, alţi europarlamentari, ambasadori sau înalţi funcţionari.

Evenimentul a coincis cu dezbaterile intensive pe marginea Politicii Agricole Comune care au loc în momentul de faţă şi s-a bucurat de o largă participare din partea funcţionarilor europeni, se arată în comunicat.

Luhan a declarat că vinurile româneşti au reuşit să facă legătura între cultură şi agricultură care consideră că astfel de evenimente arată latura pozitivă a României, iar vinul, ca element de cultură, facilitează în general legătura între oameni. „Evenimentul a promovat o imagine pozitivă a ţării noastre, iar colegii europarlamentari precum şi reprezentanţi ai Comisiei Europene au apreciat calitatea produselor româneşti”, a spus europarlamentarul.

Petru Luhan a mai organizat evenimente de promovare a României, precum cel din aprilie 2010 – “Tradiţie-Turism-Multiculturalitate în Bucovina” sau “Progres European prin Invenţii româneşti” în mai 2011.


Intră acum și în grupul de