Studentii liberali de la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava se pregatesc de greva japoneza (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Tinerii liberali care urmează cursurile Universităţii “Ştefan cel Mare” din municipiul reşedinţă de judeţ se pregătesc pentru grevă. Conform declaraţiilor făcute de preşedintele Clubului Studențesc Liberal, Nicolae Năstasă, pe parcursul zilei de joi, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PNL Suceava, deocamdată este vorba doar despre una de tip japonez.

Liderul studenţilor liberali a adăugat faptul că au fost purtate discuţii şi cu celelalte organizaţii din interiorul Universităţii şi că la mişcarea protestatară vor participa aproape toţi cursanţii.

“Prin acest act dorim să venim în sprijinul demersurilor rectorului Universităţii
„Ştefan ce Mare”, Suceava, Adrian Graur şi suntem împotriva acţiunilor de decredibilizare a universităţii de către ministrul Educaţiei Daniel Funeriu. În acelaşi timp, îi cerem doamnei profesor universitar doctor, Sanda-Maria Ardeleanu, deputat în Parlamentul României şi membrul în Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor, să ia atitudine oficială atât în plenul Parlamentului cât şi în Comisia de Specialitate vizavi de această hotărâre arbitrară”, a declarat Nicolae Năstasă.

Preşedintele Clubului Studenţesc Liberal a făcut referire la faptul că în urma unei evaluări a instituţiilor de învăţământ superior din România, universitatea suceveană a fost introdusă în categoria a III-a, ceea ce scade prestigiul acesteia şi implicit cuantumul fondurilor financiare ce i se vor repartiza pe viitor de la minister.

“Invităm toate asociaţiile studenţeşti sucevene, cât şi membrii organizaţiilor studenţeşti PDL şi PSD să se alăture protestului, pentru că noi nu dorim să facem politică, noi vrem să învăţăm”, a mai adăugat Nicolae Năstasă.

Săptămâna viitoare, toţi participanţii la greva japoneză vor intra la cursuri purtând o banderolă de culoare galbenă pe care va fi scris textul “NU SUNT STUDENT DE CATEGORIA a III-a”.


Intră acum și în grupul de