Liderul PSD Suceava respinge acuzatiile Sulfinei Barbu privind implicarea copiilor in campania electorala (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Suceveanul Florin Amariei nu a avut un discurs strict politic în cadrul Consiliului Naţional al PSD, ci a vorbit despre situaţiile trăite de el, a ţinut să clarifice preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, respingând astfel acuzaţiile Sulfinei Barbu, care a cerut PSD să nu implice copiii în campanie.

Potrivit parlamentarului social-democrat, suceveanul Florin Amariei, în vârstă de 17 ani, care este liderul Ligii elevilor social-democraţi, deşi nu are 18 ani, poate face parte dintr-o structură social-democrată. Nechifor a arătat în cadrul conferinţei de presă de luni că nu înţelege de ce Sulfina Barbu, în loc să se ocupe să creeze locuri de muncă sau să se preocupe de problemele persoanelor ce au nevoie de asistenţă socială, se apleacă asupra declaraţiilor unui tânăr care îşi exprimă liber nemulţumirile. „E cumva campanie electorală? E interzis să vorbească cineva în public? Ceea ce a spus Florin Amariei nu a avut conotaţie strict politică, ci a prezentat situaţii de viaţă. Sulfina Barbu a pierdut un moment în care trebuia să tacă”, a spus liderul social-democraţilor suceveni.

Deputatul Cătălin Nechifor şi-a exprimat surprinderea că Sulfina Barbu se pronunţă pentru limitarea liberei exprimări. „Dacă Victor Ponta i-a dat cuvântul unui copil, Traian Băsescu i-a dat una peste gură unui copil, după cum ni se prezintă din nou zilele astea pe televiziuni. Asta este diferenţa între cei doi”, a spus Nechifor.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, sâmbătă, că îi solicită liderului PSD Victor Ponta să nu implice şi să nu manipuleze copiii în campania electorală şi a cerut PSD şi PNL “să rămână decenţi”. “Ca mamă şi ca preşedinte al Organizaţiei de Femei a PDL, consider cinică folosirea copiilor în disputa dintre opoziţie şi putere şi solicit PSD şi PNL să rămână decenţi”, a spus Sulfina Barbu.

Ea a arătat că a “privit cu stupoare cum un copil de 17 ani este folosit de PSD să lanseze atacuri politice”, făcând referire la faptul că un tânăr din organizaţia de elevi a PSD a avut o intervenţie, de la tribuna Consiliului Naţional, în care a criticat actuala putere. “Pentru noi e un semn clar că alianţa socialistă a rămas cu un an înaintea alegrilor fără muniţie de campanie. USL stă atât de prost încât a ajuns să folosească copiii pentru a le citi mesajele politice şi atacurile iresponsabile”, a apreciat Barbu. Ea a mai spus că nu credea că “politicenii USL sunt atât de speriaţi încât să arunce copiii în campania electorală”.


Intră acum și în grupul de