PSD Suceava pune la indoiala cresterea cu 20% a numarului de turisti care au vizitat judetul in 2011 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Creşterea de 20 la sută a numărului de turişti din 2011 faţă de 2010 raportată de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava nu se regăseşte în creşterea PIB-ului judeţean care a crescut cu 1,5-2 la sută. Asta a constatat cu surprindere preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care este membru al Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor şi fost membru al Comisiei de bugete din Parlamentul European.

„Unde se regăseşte creşterea numărului de turişti? Unde sunt acei bani în plus în PIB-ul judeţului? Creşterea cu 20 la sută într-un sector ca turismul ar fi trebuit să se regăsească într-un capitol sau altul ”, a spus Nechifor într-o conferinţă de presă.

El consideră că în aceste condiţii, este probabil că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut Direcţiei Judeţene de Statistică să publice un raport „fardat”, cu creştere de 20 la sută a numărului de turişti fără să fie însă corelată cu celelalte date statistice.

Nechifor susţine că se dovedeşte că cele 7 milioane de euro, fonduri europene alocate pentru promovarea turistică, au fost cheltuite inutil, în orice variantă, întrucât nu a adus un plus de creştere în PIB-ul judeţului.


Intră acum și în grupul de