Onofrei: Alegerea unui nou presedinte al Senatului, „o problema procedurala care va lua mult timp”


Intră acum și în grupul de

Schimbarea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, din funcţie e atributul grupului parlamentar care l-a propus, a apreciat secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PDL de Suceava, după ce preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că BPN şi grupul senatorilor partidului au decis ca Titus Corlăţean să fie propus pentru funcţia de preşedinte al Senatului, iar Mircea Geoană să preia şefia Comisiei de politică externă a acestui for legislativ.

Onofrei a arătat că Mircea Geoană a fost propus de grupul parlamentar PSD-PC, grup care nu mai există. „Deja e o problemă procedurală care va lua mult timp”, a spus parlamentarul sucevean.

El a arătat că, potrivit Regulamentului Senatului, vacanţa funcţiei se face prin revocare sau demisie. „Odată postul vacantat procedurile, conform Regulamentului, se reiau de la zero, cu propuneri de candidaturi şi vot”, a mai declarat Onofrei.

El a menţionat că alte variante de înlocuire a preşedintelui Senatului „sunt mici golănii” care s-ar fi putut accepta printr-un consens general. „E vorba de un consens general cum a fost la alegerea preşedintelui Senatului, când a existat doar o singură candidatură, a lui Mircea Geoană”, a conchis secretarul Senatului.

Senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza a evitat să comenteze decizia.


Intră acum și în grupul de