Tigari de contrabanda, ascunse pana si in filtrele de aer ale unei locomotive

Inventivitatea celor care se ocupă cu traficul de ţigări nu cunoaşte limite în ceea ce priveşte descoperirea de noi locuri în care să ascundă de oamenii legii produsele din tutun pe care doresc să le introducă în ţară.

De acest lucru s-au lămurit, dacă mai era nevoie, pe parcursul zilei de luni poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din PTF Vicşani. Ştiind că orice mijloc de transport care vine din Ucraina este posibil transportator de ţigări de contrabandă, aceştia au efectuat un control amănunţit asupra unui tren de marfă care venea din ţara vecină şi se deplasa pe ruta Vadu Siret – Dorneşti.

În urma verificărilor, organele de ordine au descoperit ascunse peste 1.400 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană chiar în filtrele de aer ale locomotivei,.

„Ţigările în valoare de peste 1.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar contrabandistul care era mecanicul trenului a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 lei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan.

Nici în Vama Siret nu a fost linişte. Pe parcursul weekend-ului, alte două autoturisme, aparţinând unor persoane de cetăţenie ucraineană, au rămas în posesia organelor de control după ce acestea aveau confecţionate locaşuri special amenajate pentru transportul ţigărilor de contrabandă.

Pe lângă faptul că şi-au pierdut maşinile pentru doar aproximativ 1.200 de pachete de ţigări, ucrainenii s-au ales şi cu câte o amendă de 5.000 de lei fiecare.

loading...