Dontu: „Suceava este statia terminus a afacerilor portocalii” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Parandărătul este simbolul electoral al PDL”, susţine preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, arătând că fenomenul corupţiei este generalizat, România avansând câteva locuri în ultimii ani în clasamentul corupţiei întocmit de Transparency International. „Odată cu creşterea corupţiei creşte şi sărăcia pentru că PDL fură din bugetul public”, a spus Donţu care a precizat că se construiesc parcuri şi terenuri de sport în sate nelocuite, iar fondul de rezervă la dispoziţia primului ministru este tranzacţionat de afacerişti dubioşi.

Potrivit liderului social-democrat, „staţia terminus a afacerilor portocalii” este judeţul Suceava, proiect cu care PDL face bani pentru partid. „Suceava este staţia terminus a afacerilor portocalii. De la asfaltangiii lui Traian Băsescu, la pavele şi la patinoarele Monicăi Ritzi”, a declarat preşedintele executiv al PSD Suceava.

Donţu a arătat că una din aceste afaceri este construcţia unui patinoar, cu 150.000 de euro, care „zace în tufe” nefolosit de nimeni de doi ani, proiect iniţiat pe vremea când Monica Iacob Ritzi era ministrul Tineretului şi Sportului. „E o investiţie de care nu se bucură nici un român, nici un sucevean. Un patinoar de 150.000 de euro zace în tufe în spatele Sălii Sporturilor”, a spus Donţu.

Totodată, el a mai declarat că are informaţii că bornele kilometrice la drumuri de munte construite prin POR sunt puse la distanţă de 800 de metri şi nu la un kilometru, urmând ca această sesizare să fie verificată.

Preşedintele executiv al PSD Suceava a mai apreciat că activitatea lui Gheorghe Flutur ca preşedinte al CJ Suceava este „o deversare controlată”, iar Cartea Albă a administraţiei judeţene PDL este „un plan de afaceri în care şi-au propus să fure un milion de euro pe zi”.


Intră acum și în grupul de