De Mos Nicolae, „Salveaza satul bucovinean. Adopta o casa!” alaturi de studentii USV. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare”, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din Suceava, organizează marţi, 6 decembrie 2011, de la ora 17.00, în corpul A al instituţiei de învăţământ superior, la etajul 1, vernisajul expoziţiei de fotografie „Salvează satul bucovinean. Adopta o casa!”, informează într-un comunicat de presă, studenta Alina Moroşan.

Potrivit acesteia, evenimentul va continua în seara zilei de luni, de la ora 19.30, în Giovani Caffe, acolo unde va avea loc o licitaţie de obiecte vechi, urmând ca de la ora 23.00, în aceeaşi locaţie să aibă loc evenimentul “Seară Bucovineană*.

În comunicat se arată că participarea la o astfel de acţiune de implementare a proiectului „Salvează satul bucovinean. Adoptă o casă!”, are implicaţii pozitive atât pentru satul bucovinean, cât şi pentru cei care sunt interesaţi de soarta caselor vechi, „deoarece aveţi şansa să demonstraţi că vă pasă”, precizează Alina Moroşan în document.

Precizăm că expoziţia de la Universitate va putea fi vizitată în perioada 6 decembrie 2011 – 15 decembrie 2012. Imaginile expuse au fost realizate de studenţii din anul II, Specializarea ECTS, şi prezintă case tradiţionale bucovinene care au nevoie de intervenţii menite să le păstreze aspectul tradiţional.

Reamintim faptul că această campanie “Salvează Satul Bucovinean. Adoptă o casă!” este dedicată păstrării aspectului tradiţional al satelor şi îşi propune sprijinirea, în timp, a proprietarilor în reabilitarea caselor cu metode tradiţionale. Studenţii îi invită pe suceveni să „adopte” o casă şi să contribuie în acest fel la păstrare ei.


Intră acum și în grupul de