Onofrei: Protestatarii nu au cerut inlocuirea actualilor guvernanti cu USL


Intră acum și în grupul de

Cererea de sesiune parlamentară extraordinară este o încercare a USL de a confisca evenimentele din ultimele zile pentru a le contoriza în dreptul USL, este de părere secretarul Biroului Permanent al Senatului Orest Onofrei, senator PDL de Suceava „Oamenii cer rezolvarea unor probleme punctuale, concrete, iar o sesiune extraordinară ar putea fi doar un prilej de desfăşurare publică a unor oameni ce au tăcut atunci când trebuiau să vorbească”, a declarat senatorul PDL.

Onofrei a apreciat luni că cererea USL de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru dezbateri pe situaţia politică, precum şi pentru a analiza reacţia autorităţilor faţă de evenimentele din ultimele zile nu este decât un motiv pentru a contoriza, politic, în dreptul USL, manifestările de protest din Capitală şi din diverse oraşe ale ţării. „Asemenea probleme nu intră în atribuţiile Parlamentului. Parlamentul poate să discute soluţii politice, dar cele administrative sunt ale Guvernului”, a spus Onofrei.

El a mai spus că cererea de alegeri anticipate reprezintă doar o dorinţă a USL de a înlocui actualul guvern, fără însă să vină cu soluţii. „E o înţelegere greşită a fenomenului, ca şi cum Guvernul ar avea soluţii şi nu le aplică şi trebuie să vină un alt Guvern să le pună în practică. Acest lucru ar fi fost valabil înaintea crizei, dar acum toată ţările trec prin perioada de criză şi aplică acelaşi tip de măsuri, de austeritate şi de reducere de cheltuieli bugetare”, a spus Onofrei.

El a mai arătat că protestatarii nu au cerut înlocuirea actualilor guvernanţi cu USL. „Nu am văzut ca oamenii să ceară plecarea PDL şi venirea USL. Nu am auzit ca oamenii să ceară plecarea lui Băsescu şi Boc şi venirea lui Antonescu şi Ponta. Chiar am auzit să vină Geoană sau Vadim”, a mai spus Orest Onofrei.

Singura raţiune a unei sesiuni extraordinare este ca politicienii să se adune şi să-şi facă mea culpa pentru că protestatarii acuză întreaga clasă politică din ultimii 20 de ani, a mai spus secretarul Biroului Permanent al Senatului.


Intră acum și în grupul de