Editia 2012 a Festivalului International „Intalniri Bucovinene” va reuni la Campulung Moldovenesc sute de artisti din opt tari


Intră acum și în grupul de

La Câmpulung Moldovenesc a fost semnat, luni, protocolul comun privind organizarea ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Folclor “Întâlniri bucovinene”. La parafare au participat directorul festivalului, Zbigniev Kowalski şi reprezentanţii localităţilor din Polonia, Ungaria, Ucraina, Slovacia şi România unde se vor desfăşura manifestările.

Potrivit protocolului, ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 19 – 24 iunie, în Polonia, în localitatea Plla, va continua în perioada 14-15 iulie la Cernăuţi în Ucraina şi apoi în perioada 19-22 iulie la Câmpulung Moldovenesc, apoi, în 4-5 august, în Ungaria, în localitatea Bonyhad, iar în 25 şi 26 august la Turcianske Teplice, în Slovacia.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a declarat că la ediţia din acest an, vor participa, cu statut de invitat şi formaţii din Germania, Serbia, Bosnia şi Herţegovina. Şerban a spus că la Câmpulung Moldovenesc vor participa sute de artişti populari, din care aproximativ 300 din străinătate şi alte câteva sute din România. “Ne aşteptăm la o afluenţă mare de turişti la acest eveniment unic în România, care este cel mai mare festival de folclor din Europa”, a mai spus primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Festivalul Internaţional de Folclor “Întâlniri bucovinene” se desfăşoară în urma unui acord încheiat între România, Ungaria, Ucraina, Slovacia şi Polonia, iar printre obiectivele acestei manifestări este popularizarea Bucovinei ca posibil model de bună convieţuire a diferitelor comunităţi etnice şi prezentarea fenomenului cultural din Bucovina cu sistemul ei de valori.


Intră acum și în grupul de