Prefectul Sorin Popescu despre infiintarea unui nou modul SMURD la Campulung Moldovenesc: „Este un castig pentru judetul Suceava” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Al patrulea modul de prim ajutor SMURD din judeţul Suceava a fost inaugurat, luni, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, în prezenţa prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava. Potrivit sursei citate, reprezentantul Guvernului în teritoriu a apreciat că înfiinţarea acestui nou modul SMURD este „un câştig pentru judeţul Suceava”, forţele de intervenţie având posibilitatea de acum de a acţiona şi mai eficient, iar timpii de reacţie la solicitările cetăţenilor vor fi reduşi.

La rândul său, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a declarat că noul modul SMURD completează firesc necesarul pentru intervenţii în zonă, mai ales că municipiul este staţiune turistică de interes naţional.

În comunicatul Prefecturii se mai precizează că înfiinţarea echipajului SMURD la Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc a apărut ca o necesitate, având în vedere faptul că zona este traversată de către DN 17, drum modernizat, cu evenimente rutiere destul de frecvente.

De asemenea, municipiul Câmpulung Moldovenesc este aşezat geografic la mijlocul distanţei dintre Suceava şi Vatra Dornei, aşa încât timpul de răspuns în cazul asistenţei medicale de urgenţă se va micşora. „Efectul final al acestei operaţionalizări va fi îmbunătăţirea serviciilor medicale de urgenţă către populaţie, către turişti sau către cei care tranzitează această zonă”, precizează sursa citată.

În cadrul Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc există un număr de 16 subofiţeri cu pregătire paramedicală ce vor asigura asistenţa pentru ambulanţa din dotarea SMURD şi un echipaj de descarcerare. Medicaţia şi materialele sanitare vor fi asigurate de UPUSMURD Suceava, prin intermediul asistentului coordonator.

În judeţul Suceava, echipaje SMURD au mai fost înfiinţate, începând cu anul 2008, în cadrul Detaşamentelor de pompieri din Suceava, Vatra Dornei şi Rădăuţi având până în prezent 3.636 de intervenţii, în special pentru acordarea primului ajutor în cazul accidentelor rutiere, acordarea de asistenţă medicală persoanelor cu traumatisme, la diferite afecţiuni medicale, în cazuri de afecţiuni neurologice şi psihiatrice.

La inaugurarea acestui nou modul SMURD s-a desfăşurat şi un exerciţiu demonstrativ al echipajelor din componenţa modulului, care au simulat intervenţia la un accident rutier.


Intră acum și în grupul de