“Ziua Culturii Nationale” a marit numarul de vizitatori la muzeele din Suceava. Vezi aici care a fost cel mai vizitat muzeu


Intră acum și în grupul de

Aproape 500 de persoane au profitat de gratuitatea prilejuită de “Ziua Culturii Naţionale” şi au vizitat duminică, 15 ianuarie, secţiile Muzeului Bucovinei.

Potrivit directorului instituţiei, Emil Ursu, cei mai mulţi vizitatori s-au înregistrat la Muzeul de Ştiinţele Naturii, 300 la număr, faţă de 20 câţi vin într-o zi obişnuită de week-end în sezonul de iarnă, creştere valabilă şi pentru celelalte muzee sucevene. Reamintim că anul trecut, la aceeaşi dată, acest muzeu s-a bucurat de vizita a doar 100 de persoane.

“Ziua Culturii Naţionale” a adus la Muzeul de Istorie din Suceava un număr de 160 de vizitatori, cu 13 mai puţini faţă de anul trecut. Numărul vizitatorilor au scăzut în acest an şi la Hanul Domnesc, unde au fost înregistrate 36 de persoane, cu 14 mai puţine faţă de aceeaşi dată a anului trecut.

Menţionăm că Muzeul Satului a fost închis duminică, 15 ianuarie 2011.

Conform muzeografilor, din rândul vizitatorilor nu au lipsit părinţii şi buncii care au venit împreună cu copiii, sau cu nepoţii lor, dar nici studenţii şi elevii suceveni.

Aceleaşi surse au arătat că de regulă există o abundenţă de vizitatori la finalul anului şcolar, în lunile mai-iunie, când se organizează excursii, atunci când vin grupurile de copii din afara judeţului sau din apropierea acestuia. De asemenea, perioade prielnice vizitelor se înregistrează şi în timpul verii datorită numărului mare de turişti care odată ajunşi la Suceava vizitează şi muzeul, în luna martie, când cu ocazia sărbătorii Mărţişorului se organizează expoziţii de pietre preţioase şi semipreţioase, în lunile octombrie la final, noiembrie la început, sau în luna februarie.

Cei care vor să viziteze muzeele care fac parte din Muzeul Bucovinei trebuie să scoată din buzunar între 1,5 şi 6 lei (1,5 – elevi, studenţi, pensionari – 3 lei, adulţi – 6 lei).

Anul trecut, de “Ziua Culturii Naţionale”, muzeele din municipiul Suceava au înregistrat doar 323 de vizitatori.


Intră acum și în grupul de