PSD sustine ca soseaua de centura a Sucevei este mai scumpa cu 55% (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

De la semnarea contractului şi până în prezent, costul lucrărilor de construire a şoselei de centură a Sucevei a crescut cu peste 50%, susţine preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor. El a spus, luni, într-o conferinţă de presă că PDL reuşeşte să fure din orice fel de investiţii, atât guvernamentale cât şi judeţene, arătând că numai în cazul variantei de ocolire a municipiului Suceava, potrivit datelor obţinute de la Ministerul Transporturilor, valoarea contractului a fost crescută cu 55 la sută.

Nechifor a prezentat un document semnat de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, în care se arată că valoarea contractului, la semnare, în septembrie 2007, a fost de 156 de milioane de lei, în timp ce valoarea estimată la finalul lucrărilor este de 241,7 milioane de lei. Până în prezent a fost executată 54 la sută din investiţie, valoarea actuală a contractului fiind de 188,2 milioane de lei.

În adresa semnată de Anca Boagiu se menţionează că în perioada lucrărilor s-a impus întocmirea unei documentaţii tehnice pentru lucrări de consolidare, valoarea contractului fiind de 53,4 milioane de lei.

Nechifor a arătat că de la începutul lucrării, valoarea contractului de execuţie a crescut cu 20 de milioane de euro, bani ce sunt alocaţi constructorului, dar că guvernanţii nu au găsit câteva sute de mii de euro pentru a plăti despăgubirile câtorva sute de familii care au fost expropriate. „PDL fură de la săraci pentru a-şi da sieşi”, a spus liderul PSD Suceava.

Câteva zeci de localnici din comuna Şcheia au protestat, la sfârşitul lunii septembrie, pe şantierul şoselei de centură a Sucevei, nemulţumiţi de valoarea despăgubirilor pentru exproprieri, încercând să oprească lucrările constructorului, dar au fost îndepărtaţi de jandarmi. Lucrările la şoseaua ocolitoare a municipiului Suceava, care au început în 2008, ar urma să fie finalizate la 12 iulie 2012.


Intră acum și în grupul de