Bogdan Baciu le-a impartasit delegatilor prezenti la Adunarea Generala a Consilului National al Elevilor din experienta sa ca tanar delegat la ONU


Intră acum și în grupul de

În urma întrunirii Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) care a avut loc în perioada 9-13 ianuarie 2012 la Târgu-Mureş, Andrei Bogdan Petre a fost ales noul preşedinte al CNE, informează într-un comunicat de presă Narcisa Bianca Anghel, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Suceava.

Potrivit acesteia, noul preşedinte a fost ales în urma votului democratic exprimat de membrii CNE, alături de Răzvan Azamfirei (CJE Târgu Mureş) în funcţia de secretar departament organizare internă şi Georgiana Epure (CJE Sibiu), responsabil departament relaţii externe.

„În cadrul Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor de la Târgu-Mureş, judeţul Suceava a fost reprezentat de preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava, Anghel Narcisa Bianca şi de trei delegaţi: Bogdan Baciu, senior CJE Suceava, Andrei Moroşan, vicepreşedinte şi Ileana Lavinia, director departament mobilitate, informare, formare şi consiliere.

Prima zi, 9 ianuarie 2012 a debutat cu primirea tuturor participanţilor în locaţiile unde urma să fie desfăşurate majoritatea activităţilor. Grupul Şcolar << Constantin Brâncuşi >> a găzduit prima activitate şi anume dezbaterile pe tema << CNE – mai funcţional în 2012 >> organizat de ARDOR Moldova şi de formatorii CNE. Seara s-au validat dosarele de candidatură pentru alegerile de marţi, 10 ianuarie 2012, iar restul timpului a fost alocat unei sesiuni de cunoaştere şi socializare a participanţilor”, arată Narcisa Bianca Anghel în document.

Conform aceleiaşi surse, în cea de-a doua zi a avut loc deschiderea oficială a Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor, unde înaintea celor 170 de delegaţi din toate Consiliile Judeţene au fost aduse spre a marca acest moment, oficialităţile locale, alături de invitaţi din rândul organizaţiilor de tineret şi a ONG-urilor. A fost remarcată prezenţa secretarului de stat Oanea Badea.

„Totodată, Bogdan Baciu, senior CJE Suceava a luat cuvântul, împărtăşind din experienţa sa ca tânăr delegat la ONU. Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic, ca mai apoi să urmeze prezentarea raportului de activitate al preşedintelui CNE, Alexandru Munteanu şi începerea alegerilor propriu-zise pentru funcţia de preşedinte CNE şi secretari pe departamentul de organizare internă, respectiv relaţii externe. În urma votului democratic exprimat de membrii CNE, noul preşedinte este Andrei Bogdan Petre (CJE Constanţa), Răzvan Azamfirei (CJE Mureş) este secretar departament organizare internă, iar Georgiana Epure (CJE Sibiu) este responsabilă pe departamentul relaţii externe”, informează preşedintele CJE.

Următoarele două zile, miercuri, 11 ianuarie 2012, respectiv joi, 12 ianuarie 2012, toţi delegaţii de la Adunarea Generală au fost împărţiţi în şapte ateliere de lucru facilitate de către reţeaua naţională de formatori CNE.

„Cei 41 de preşedinţi ai Consiliilor Judeţene, alături de cei trei vicepreşedinţi ai Consiliului Municipal Bucureşti au fost împărţiţi în două grupe către două ateliere, după cum urmează: elaborarea planului de acţiune pe anul şcolar în curs şi revizuirea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Naţional al Elevilor.

Personal, consider că toate asteptările şi obiectivele privind această adunare au fost atinse, urmând a se pune în practică planul de strategie pe anul 2012”, a transmis Bianca Anghel.


Intră acum și în grupul de