Protestele anti-Basescu au continuat la Suceava si luni seara


Intră acum și în grupul de

Peste 150 suceveni au protestat şi luni seara în piaţeta din faţa Palatului Administrativ cerând demisia preşedintelui, a Guvernului şi alegeri anticipate, iar o parte dintre ei, cu steaguri tricolore, au mărşăluit în zona centrală, pe trotuare, solicitând populaţiei să li se alăture. Protestatarii s-au adunat începând cu ora 18.00 în centrul municipiului Suceava, în piaţeta Papa Ioan Paul al II-lea, din faţa Palatului Administrativ, printre aceştia fiind tineri, pensionari, fiind văzuţi şi membri ai PNL, dar şi un tânăr care flutura un steag al PNŢCD.

Fluturând steaguri tricolore, sau ţinând în mâini cartoane pe care aveau inscripţionate mesaje la adresa preşedintelui Traian Băsescu sau premierului Emil Boc, oamenii au scandat lozinci cerând demisia Guvernului, a preşedintelui Traian Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate.

O parte dintre protestatari, cu steaguri tricolore în mâini, au plecat în marş în zona centrală, circulând doar pe trotuare şi cerând locuitorilor să li se alăture la protest, aceştia fiind salutaţi cu claxoane de şoferii care mergeau pe străzi.

Zona de protest a fost asigurată cu forţe de jandarmi şi poliţişti.

Acţiuni similare de protest au loc în mai multe oraşe din ţară şi în Capitală.

Iniţial, mitingurile spontane au fost declanşate pentru susţinerea doctorului Raed Arafat care şi-a dat demisia din funcţia de subsecretar de stat în Mnisterul Sănătăţii nemulţumit de proiectul Legii Sănătăţii şi ca urmare a unor divergenţe cu preşedintele Traian Băsescu.

Ulterior, participanţii la mitingurile spontane declanşate în Capitală şi în principalele oraşe din ţară au scandat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a actualei guvernări, reclamând scăderea continuă a nivelului de trai, costurile prea mari ale întreţinerii, salariile şi pensiile mici, corupţia, politizarea excesivă, dar şi alte probleme, unele de ordin local.


Intră acum și în grupul de