Nechifor, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala legea de comasare a alegerilor: „E posibil ca alegerile locale sa fie comasate cu alegerile anticipate”


Intră acum și în grupul de

Liderul social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, consideră că Guvernul Boc trebuie să demisioneze după respingerea de către Curtea Constituţională a legii privind comasarea alegerilor.

Potrivit preşedintelui PSD Suceava, CCR a decis, miercuri, că moţiunea de cenzură depusă de USL la angajarea răspunderii a fost una corectă. „În această situaţie, Guvernul trebuie să demisioneze şi Emil Boc trebuie să demisioneze”, a spus deputatul PSD. El a mai declarat că din acest moment se poate spune că s-a declanşat campania electorală pentru alegerile locale care vor fi organizate la termen şi că este normal să fie declanşată şi campania electorală pentru alegerile anticipate cerute de populaţia care protestează în stradă.

„E posibil ca alegerile locale să fie comasate de această dată cu alegerile anticipate pentru ca românii să vină o singură dată pentru a scăpa ţara de PDL”, a spus Nechifor.

Comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională, a decis, miercuri, Curtea Constituţională, admiţând astfel sesizarea USL.

USL a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moţiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanţii Uniunii menţionând că cer CC “o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie”.

Guvernul şi-a angajat răspunderea asupra proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, şedinţa Parlamentului în acest sens având loc în 15 decembrie 2011.


Intră acum și în grupul de