Nechifor: „Nu ne asteptam ca si la DGFP Suceava banii sa fie impartiti discretionar, pe criterii politice”


Intră acum și în grupul de

Conferinţă de presă la sediul PSD Suceava

Cătălin Nechifor, preşedinte PSD Suceava

TEXT LIVE:

“Ianuarie a demonstrat că statul nu e pregătit de nicio intervenţie în caz de urgenţă. Statul înseamnă PDL şi Traian Băsescu. Statul nu e capabil să ia decizii categorice. Românii au murit din cauza zăpezii. Portocaliii au anunţat doar Cod portocaliu şi nu roşu cum era normal să fie.

Când s-a instalat situaţia de urgenţă, trebuia decis Cod roşu şi interzicerea traficului pe drumurile publice. Erau supărări, dar protejam vieţile oamenilor.

E limpede că PDL nu poate face ceva pentru români şi trebuie să plece acasă. Flutur, ca de obicei, conduce discreţionar CJ şi îi e dor de campanie electorală.

Flutur ar trebuie să explice cum a cheltuit când era ministru 42 milioane de euro pentru gripa aviară care se întâmpla frecvent şi cum a blocat gazul metan la Câmpulung.

Ar trebui să explice Flutur şi dezastrul de la SC Drumuri şi Poduri Suceava, care a fost falimentată în favoarea lui Conţac de la Botoşani.

De când Flutur e preşedinte de CJ, putem vedea că sunt foarte puţine proiecte atrase. Majoritatea sunt cele scrise în perioada când PSD era la conducerea CJ.

O să îl ajutăm pe Flutur să îşi finalizeze Cartea albă a guvernării proprii, care e constituită doar din câteva pagini, şi alea negre.

Ultimele sondaje de opinie dau USL cu 54%, PDL 11%, Partidul Poporului 10%, iar UNPR sub 1%. IMASUSL cu 54%, PDL cu 15%, PPDD 13%, UNPR 1%.

În acest moment, românii au două variante. USL sau o alianţă conjuncturală la ceas de noapte formată din PDL, UNPR, PPDD şi ce mai rămâne.

În mod clar vom merge în Justiţie, unde vom demonstra că avem dreptate cu deciziile luate de CJ privind împărţirea banilor către localităţi.

Nu ne aşteptam însă ca şi la DGFP Suceava banii să fie împărţiţi discreţionar, pe criterii politice. Primari PDL au primit bani foarte mulţi deşi nu există motive.

La DGFP avem o strategie pe care o discutăm, de a formula o plângere prealabilă la Ministerul Finanţelor. Lucrurile sunt simple şi mergem până la capăt.”


Intră acum și în grupul de