PSD Suceava va trimite un convoi umanitar cu lemne de foc in judetul Vrancea (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PDL a dovedit că prin oamenii pe care îi are în administraţia centrală nu este în stare să gestioneze situaţia determinată de căderile de zăpadă, a declarat luni preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, arătând că se vede lipsa de profesionalism şi slaba organizare.

„În loc să pună tehnocraţi în Guvern, PDL a pus nepricepuţi care deja au picat examenul odată cu modul în care s-a intervenit. Devine din ce în ce mai clar că situaţia trebuie schimbată pentru că PDL nu e capabil să înţeleagă nevoile românilor şi nici nu e solidar cu populaţia sinistrată şi dau vina ba pe ANM, ba pe preotul din comună sau pe medicul veterinar”, a spus liderul social-democraţilor suceveni.

El a arătat că USL Suceava se pregăteşte să sprijine populaţia în cazul în care zăpezile se vor topi brusc şi vor fi probleme pe cursurile de apă din judeţ şi că a simţit nevoia organizării membrilor PSD şi PNL în vederea intervenţiei în cazul inundaţiilor. „Va trebui să intervenim coordonat şi noi avem oameni atât în PNL şi PSD care au experienţă şi ştiu cum trebuie acţionat în asemenea situaţii”, a spus Nechifor. El a mai declarat că joi un convoi umanitar de camioane va pleca din Suceava spre Vrancea cu alimente, apă şi lemne de foc, colectate de PSD Suceava.

Liderul PSD Ion Iliescu avertizează pe blogul său personal că o continuare a ninsorilor va crea probleme nu numai acum, prin prelungirea înzăpezirii drumurilor şi a unor localităţi, ci şi mai târziu, arată evz.ro.

“Dacă va avea loc o încălzire rapidă, cu topirea masivă a zăpezilor şi cu o posibilă suprapunere de ploi de primăvară, aceasta va crea pericole reale pentru inundaţii de mari dimensiuni. Aceasta, mai ales, este valabil pentru bazinul Siretului, unde, din păcate, în ultimii 20 de ani s-au defrişat masiv versanţii Carpaţilor Orientali, ca urmare a privatizării pădurilor ( o greşeală politică, pentru care se vor înregistra costuri pe o perioadă lungă de timp)”, a scris Ion Iliescu pe blogul său.

Potrivit evz.ro, fostul preşedinte a avertizat şi asupra riscului defrişării pădurilor din ţara noastră.

“Lipsa pădurilor va facilita formarea unor viituri de mari dimensiuni, în bazinul Siretului, al afluenţilor săi din judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, cu pierderi uriaşe şi pericole pentru oameni şi pentru localităţi. Din păcate, singura măsură raţională este elaborarea din timp a unor avertizări – care să-i ajute pe oameni să se ferească din calea viiturilor ! Evitarea pierderilor materiale este mai dificilă, uneori imposibilă – acum important este să se diminueze pierderile de vieţi umane şi de animale. Se impun rapid analize pentru exploatarea raţională a tuturor bazinele hidrografice şi de măsuri tehnice legate de exploatarea acumulărilor, de pregolire a lor, pentru preluarea marilor viituri”, a subliniat preşedintele de onoare al PSD.


Intră acum și în grupul de