UNPR, somata de liderul PNL, Alexandru Baisanu, sa isi ridice un banner din incinta Scolii generale Nr. 3 din Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul liberalilor suceveni, Ştefan Alexandru Băişanu, a solicitat luni demiterea directorului Şcolii generale nr. 3 din municipiul Suceava, după ce, asistând în week-end la un concurs şcolar de înot la care a luat parte şi fata lui, a constatat, cu surprindere, că în incinta sălii bazinului de înot, care aparţine unităţii şcolare, a fost amplasat un banner al UNPR. „Este inadmisibil să se ajungă până la astfel de gesturi. Cer UNPR să-şi retragă imediat banner-ul de acolo, iar inspectorul şcolar general să demită directorul acestei şcoli generale pentru că a permis ingerinţe politice într-o şcoală”, a spus Băişanu, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că atunci când a văzut banner-ul UNPR şi-a adus aminte de perioada când era elev, iar în şcoală vedea peste tot chipul „Stejarului din Scorniceşti”, steagurile PCR sau stema PCR.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Petru Carcalete, a declarat că a aflat de la ziarişti despre această situaţie. „Vom analiza să vedem cum s-a întâmplat aşa ceva”, a spus Carcalete.

Preşedintele UNPR Suceava, Cătălina Vartic, a declarat că UNPR a fost sponsor al unui concurs organizat de Asociaţia judeţeană de nataţie. Ea a arătat că UNPR Suceava a sprijinit şi va sprijini sportul, cu toate formele sale de manifestare, motiv pentru care a organizat în ultimii ani Cupa Mărţişorului la Fotbal, Crosul Tineretului şi a fost alături de nenumărate ori de organizatori la evenimente sportive.

Vartic a precizat că cea de-a 19-a ediţie a Concursului de înot “Cupa Bucovinei” ce s-a desfăşurat în week-end la Şcoala Generală nr. 3, a fost organizat de Asociaţia Judeţeană de Nataţie Suceava care a închiriat bazinul pe perioada desfăşurării concursului, iar UNPR Suceava a fost unul dintre sponsori, iar banner-ele sponsorilor sunt montate de organizatori.

„Situaţia a fost remediată şi noi rămânem fideli ideii de sprijin acordat formelor de manifestare sportivă şi faptului că în şcoală nu se face politică”, a spus preşedintele UNPR Suceava.


Intră acum și în grupul de