BPJ al PDL decide, in aceasta saptamana, soarta Miscarii Populare la Suceava


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, luni, că în cursul acestei săptămâni, se va decide dacă se va face Mişcarea Populară în acest judeţ, iar discuţiile vor fi purtate cu reprezentanţii PNŢCD, UNPR şi Partidului Verzilor.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat, luni, că posibilitatea înfiinţării Mişcării Populare la Suceava va fi discutată în Biroul Permanent Judeţean al organizaţiei PDL şi se va analiza varianta optimă. „Oportunitatea vine şi din perspectiva alegerilor parlamentare. Nu sunt probleme pentru alegerile locale ci cum ne organizăm pentru parlamentare. Mişcarea Populară poate fi un motiv pentru o prezenţă mai mare la vot”, a spus Onofrei.

Potrivit acestuia, PDL, în judeţul Suceava, este o organizaţie formată în urma unor fuziuni succesive. El a arătat că în urmă cu zece ani a fost o fuziune între PNL şi PNŢCD, după care această structură a înfiinţat PLD, iar apoi PLD a fuzionat cu PD, rezultând PDL. „Structura organizaţiei PDL este formată din fuziuni succesive în ultimii zece ani”, a spus Onofrei, care a fost preşedinte al PNŢCD Suceava, iar ulterior preşedinte al PNL Suceava, acum fiind prim vicepreşedinte al organizaţiei PDL.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, preşedinte al organizaţiei municipale PDL Suceava, a declarat că în funcţie de decizia BPJ al PDL Suceava se va lua în calcul înfiinţarea unei organizaţii municipale a Mişcării Populare.

PDL nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă pentru locale, dar organizaţiile judeţene pot decide să încheie alianţe pe plan local, sub denumirea “Mişcarea Populară”, cu sigla inima, a declarat, duminică, după şedinţa Colegiului Director, preşedintele PDL, Emil Boc. Emil Boc a precizat că decizia Colegiului Director este ca PDL să nu încheie la nivel naţional niciun fel de alianţe pentru alegerile locale, dar va lăsa la latitudinea organizaţiilor judeţene ale partidului să decidă dacă vor încheia, pentru maximizarea rezulatelor, alianţe judeţene cu alte formaţiuni politice. El a spus că dacă organizaţiile judeţene vor decide să încheie alianţe pe plan local, acestea se vor face sub denumirea “Mişcare Populară”, cu sigla inima.


Intră acum și în grupul de