Dontu: „Cerem rezilierea contractului cu Rosal si suspendarea platilor catre firma deputatului PDL, Silviu Prigoana” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele executiv al PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Donţu, susţine că Firma Rosal nu şi-a respectat contractul încheiat cu Primăria Suceava privind deszăpezirea în municipiu şi solicită rezilierea acestuia. „Cerem rezilierea contractului cu firma Rosal şi suspendarea plăţilor până la refacerea facturilor de deszăpezire. Suma de 2,7 miliarde de lei vechi pentru deszăpezire pe luna ianuarie este voluptorie, şi suceveanul nu şi-o poate permite”, a spus Donţu, într-o conferinţă de presă susţinută pe parcursul zilei de luni la sediul PSD Suceava. El a arătat că rezilierea contractului se poate face invocând excepţia de neexecuţie a contractului.

Potrivit acestuia, în contract se prevede că firma are obligaţia să deszăpezească, pe lângă străzile principale şi străzile laterale şi trotuarele. „Pe străzile principale deszăpezirea a fost nesatisfăcătoare, dar pe celelalte a fost strigător la cer ce s-a întâmplat. Acest contract trebuie reziliat imediat”, a spus Donţu. El a mai arătat că firma Rosal încalcă şi un alt articol din contract, cel privind colectarea selectivă a deşeurilor. Astfel, deşi deşeurile se colectează separat, sunt puse la un loc în maşina Rosal şi trebuie făcută încă o selectare a deşeurilor.

Liderul social-democrat sucevean a arătat că potrivit unui studiu al IPP, Suceava are cele mai mari tarife de salubritate din ţară, cu 92 de lei pentru fiecare locuitor deşi municipiul nu a beneficiat de deszăpezire, nu are groapă de gunoi şi deşeurile sunt transportate la Botoşani.

Totodată, Ovidiu Donţu a remarcat că din 2011, firma Rosal încasează sume cu 60 la sută mai mari în condiţiile în care nu a făcut nici un serviciu în plus. El a arătat că, potrivit contractului încheiat cu municipalitatea, firma de salubritate încasează 74,56 la sută din taxa de salubritate, indiferent de cuantumul acestei taxe. „Taxa de salubritate s-a majorat cu 60 la sută anul trecut, dar indiferent de modificarea valorii taxei, procentul pe care îl încasează firma rămâne ferm şi nemodificat”, a mai spus consilierul local Ovidiu Donţu.

El a arătat că primarul municipiului ar trebui să-şi dea demisia, sau să nu candideze pentru un nou mandat pentru că a mărit taxa de salubritate în defavoarea propriilor cetăţeni şi fără nici o justificare.


Intră acum și în grupul de