Baisanu sustine ca Petru Carcalete a semnat, luni, adeziunea la PNL. Onofrei: „Nu comentez candidaturile adversarilor politici”


Intră acum și în grupul de

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, consilierul judeţean Petru Carcalete, vicepreşedinte al PDL Suceava, preşedinte al PDL Rădăuţi, a semnat, luni, adeziunea la PNL şi va fi candidatul USL pentru funcţia de primar în municipiul Rădăuţi. Anunţul a fost făcut de liderul PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu. „Revenirea lui Petru Carcalete în PNL este un câştig pentru organizaţia noastră şi o pierdere majoră pentru PDL şi Gheorghe Flutur”, a spus Băişanu.

Carcalete, care este şi preşedinte al Comisiei de învăţământ din CJ Suceava şi preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Suceava, a anunţat, săptămâna trecută că intenţionează să candideze din partea PNL la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, după ce PDL a decis să-l susţină pe actualul primar, Aurel Olărean.

Purtătorul de cuvânt al PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a evitat să comenteze această situaţie. „Nu comentez candidaturile adversarilor politici”, a spus Onofrei.

Petru Carcalete a fost lider al PNL Rădăuţi până în 2007, când s-a înscris în PLD alături de Gheorghe Flutur şi apoi a continuat activitatea în PDL.

Actualul primar al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, este membru PDL, iar în mandatul 2004-2008 a fost deputat PD.

Un alt membru PDL, viceprimarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, s-a înscris săptămâna trecută în PNL şi va candida din partea USL la funcţia de primar al municipiului, în condiţiile în care PDL susţine candidatura actualului primar, Gabriel Constantin Şerban.


Intră acum și în grupul de