Baisanu sustine ca Petru Carcalete a semnat, luni, adeziunea la PNL. Onofrei: “Nu comentez candidaturile adversarilor politici”

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, consilierul judeţean Petru Carcalete, vicepreşedinte al PDL Suceava, preşedinte al PDL Rădăuţi, a semnat, luni, adeziunea la PNL şi va fi candidatul USL pentru funcţia de primar în municipiul Rădăuţi. Anunţul a fost făcut de liderul PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu. „Revenirea lui Petru Carcalete în PNL este un câştig pentru organizaţia noastră şi o pierdere majoră pentru PDL şi Gheorghe Flutur”, a spus Băişanu.

Carcalete, care este şi preşedinte al Comisiei de învăţământ din CJ Suceava şi preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Suceava, a anunţat, săptămâna trecută că intenţionează să candideze din partea PNL la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, după ce PDL a decis să-l susţină pe actualul primar, Aurel Olărean.

Purtătorul de cuvânt al PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a evitat să comenteze această situaţie. „Nu comentez candidaturile adversarilor politici”, a spus Onofrei.

Petru Carcalete a fost lider al PNL Rădăuţi până în 2007, când s-a înscris în PLD alături de Gheorghe Flutur şi apoi a continuat activitatea în PDL.

Actualul primar al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, este membru PDL, iar în mandatul 2004-2008 a fost deputat PD.

Un alt membru PDL, viceprimarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, s-a înscris săptămâna trecută în PNL şi va candida din partea USL la funcţia de primar al municipiului, în condiţiile în care PDL susţine candidatura actualului primar, Gabriel Constantin Şerban.