BPJ al PDL Suceava a validat 90% din candidaturile de primar in localitatile judetului. Vezi pe mana cui merg PDL-istii la Vatra Dornei si Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Biroul Permanent Judeţean al PDL Suceava a validat, vineri, 90 de candidaturi de primar din cele 114 localităţi ale judeţului, urmând ca săptămâna viitoare, să fie validate candidaturile din celelalte localităţi unde sunt încă în derulare sondaje de opinie.

Liderul democrat-liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, a declarat după şedinţa BPJ a PDL Suceava că din cei 90 de candidaţi de primar validaţi, un număr de 61 sunt în funcţie. Dintre aceştia, cinci primari din oraşele Solca şi Dolhasca şi din comunele Vereşti, Ipoteşti şi Mălini, au fost aleşi pe listele PSD, iar alţi cinci primari din municipiul Câmpulung Moldovenesc şi comunele Cornu Luncii, Şerbăuţi, Dorneşti şi Horodniceni au fost aleşi pe listele PNL. „Primarii ce provin din PSD şi PNL au fost prezenţi la şedinţă şi au fost validaţi candidaţi PDL cu unanimitate de voturi”, a spus Flutur.

Preşedintele PDL Suceava a subliniat că toţi candidaţii validaţi de BPJ al PDL Suceava pornesc cu prima şansă pentru câştigarea alegerilor. Flutur a menţionat că la Vatra Dornei a fost validată candidatura omului de afaceri Ilie Boancheş, care a candidat în 2008 pe lista PSD şi a ajuns în cel de-al doilea tur de scrutin unde a fost învins de actualul primar liberal Ioan Moraru. La Gura Humorului, PDL a validat candidatura pentru funcţia de primar a fostului subprefect, Ionuţ Creţuleac, care este şef al ITM Suceava.

Candidatul pentru funcţia de preşedinte al CJ Suceava este Gheorghe Flutur, la funcţia de primar al municipiului Suceava este actualul primar Ion Lungu, la cea de primar al municipiului Rădăuţi este primarul în funcţie Aurel Olărean, iar la Fălticeni PDL îl susţine pe Vasile Tofan pentru un nou mandat.

Preşedintele PDL Suceava a mai spus că listele de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Suceava şi pentru consiliile locale din judeţ vor fi validate în perioada următoare, fiind stabilit un calendar „strâns” pentru desemnarea candidaţilor.

Tot vineri, BPJ al PDL Suceava a validat şi noul Birou municipal al PDL Rădăuţi după ce fostul preşedinte, Petru Carcalete, s-a înscris în PNL şi va candida la funcţia de primar al municipiului. Potrivit lui Flutur, noul birou este condus de Aurel Olărean, iar printre cei 21 de membri se află persoane ce beneficiază de multă încredere, cum este directorul Colegiului Agricol din municipiu sau omul de afaceri Florin Mitric.


Intră acum și în grupul de