Lazaroiu: “Singura ratiune a infiintarii USL este sa ia 50 la suta plus unu. Nu cred ca va lua” (VIDEO)

USL a greşit când a stabilit cotă unică, de paritate la candidaturi PNL+PC cu PSD, a declarat fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu în cadrul Şcolii Naţionale de Management Politic organizată de OT PDL Suceava. „E o prostie. Se ajunge la nivel judeţean unde discrepanţele sunt mari”, a apreciat sociologul, arătând că sunt judeţe unde PSD este mult mai puternic decât PNL şi invers, unde PNL este mai puternic decât PSD. „Le impui paritate şi e greu de acceptat. Alianţa D.A. s-a făcut pe cote pe judeţe între PD şi PNL”, a spus Lăzăroiu.

El a spus că este bine că USL candidează împreună la alegerile locale fiind un test. „Singura raţiune a înfiinţării USL este să ia 50 la sută plus unu. Nu cred că va lua. La locale şi mai puţin probabil. Dacă termină localele şi iau sub 40 la sută ştiu pe ce drum o apucă”, a spus Lăzăroiu. El a explicat că la alegerile locale e votat în principal candidatul şi nu partidul, iar în prezent PDL şi UNPR au 1300-1400 de primari, din cei 3200, cealaltă parte se află la USL, UDMR şi alte formaţiuni. „Evident, numărul primarilor va avea o contribuţie mare la distribuirea votului”, a spus Lăzăroiu.

El a subliniat că USL e peste 50 la sută la vot popular, dar că la sondaj respondentul nu este pus în situaţia reală, când votează candidatul unei primării şi a mai adăugat că în mediul rural mai are şi componenta reţelelor de rudenie. „După ce vor lua 37 la sută, cei de la USL îşi vor face calculul şi vor constata că 18 la sută sunt PSD şi restul PNL+PC. Sunt convins ce vor spune cei din PSD că după locale iau 18 la sută când puteau lua 30 la sută. Apoi trebuie să vă alegeri partenerul de guvernare din 2013”, le-a spus Lăzăroiu tinerilor din PDL.