Dontu vrea ca Lungu sa-si asume faptul ca strazile modernizate din municipiul Suceava sunt „praf” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, trebuie să-şi asume faptul că firma care modernizează infrastructura stradală din municipiu „a făcut praf străzile”, este de părere preşedintele executiv al PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Donţu, care consideră, totodată, că edilul-şef al Sucevei trebuie să-şi asume public colaborarea cu directorul firmei, Vasilică Puşcaşu, care este în arest, fiind acuzat de jafuri armate în Austria.

Liderul social-democrat sucevean i-a cerut primarului într-o conferinţă de presă să meargă în arest, în programul de vizite, şi să renegocieze cu Puşcaşu contractul de asfaltare a străzilor. „Nu este normal ca din banii contribuabililor să se facă lucrări de mântuială şi să nu poţi să găseşti directorul firmei care face lucrările pentru că este arestat”, a spus Donţu. El a mai declarat că Vasilică Puşcaşu a făcut parte din staff-ul de campanie electorală PDL în judeţul Suceava, inclusiv în 2009, şi că în această calitate s-a întâlnit, „în mod evident” cu Ion Lungu.

Firma unde Puşcaşu este director derulează, ca subcontractant, lucrări de modernizare a străzilor din municipiul Suceava printr-un proiect cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional.

Vasile Puşcaşu a fost reţinut în 11 ianuarie, de poliţiştii suceveni ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Intervenţie Rapidă – IPJ Suceava, la acţiune participând şi poliţişti din Direcţia de Investigaţii Criminale, precum şi o echipă de poliţişti austrieci.

Omul de afaceri sucevean, este acuzat de organele judiciare din Austria că în zilele de 1 şi 7 aprilie 2005, împreună cu o altă persoană, au intrat armate în două sucursale bancare, unde au constrâns angajaţii, ameninţându-i cu pistolul, să le dea banii din seifuri, prejudiciul fiind de 265.000 de euro la o bancă din Oberdorf şi de 70.000 de euro la una din Klagenfurt.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să judece vineri recursului în cazul extrădării în Austria a omului de afaceri sucevean Vasilică Puşcaşu, după ce Curtea de Apel Suceava a decis în data de 1 martie 2012 punerea în executare a mandatului european de arestare emis pe numele lui Puşcaşu, decizia fiind însă atacată cu recurs.

De la începutul acestui an se află în dezbaterea instanţelor din România cererea extrădării formulată pe numele lui Puşcaşu, acesta reuşind amânarea luării unei măsuri definitive după ce s-a internat la sfârşitul lunii ianuarie în spitalul din Suceava unde a fost supus unei operaţii de hernie de disc.


Intră acum și în grupul de