Flutur: „Sunt convins ca mult asteptata si discutata majorare a salariilor bugetarilor se va face”


Intră acum și în grupul de

Conferinţă de presă

Gheorghe Flutur, prim-vicepresedinte PDL, preşedintele CJ Suceava

TEXT LIVE:

“Sunt convins ca mult asteptata si discutata majorare a salariilor bugetarilor se va face. Asa cum am luat masuri nepopulare, ne si gandim la solutii. Suntem in masura sa anuntam ca acordul cu FMI se respecta. Romania a fost a sasea tara din UE cu cresterea PIB in 2011.

Masurile luate au fost juste chiar daca dureroase. Si cheltuielile de personal au fost micsorate. Au fost insa si costuri in angajati la stat. Nu aveam in ianuarie toate datele referitoare la cresterea economica si am vrut sa ne luam toate masurile pentru asigurarea finantarii deficitului.

Continuam investitiile in judet. Investitiile in sanatate sunt prioritare. S-a aprobat aducerea unui computer tomograf nou si modern la Spitalul Judetean. 10.000 de mp vor fi anvelopati din exteriorul Spitalului. Continuam si modernizarea celorlalte spitale din judet. Cele din Dorna si Humor vor avea lift exterior.

Va anunt ca am finalizat lista candidatilor de primar pentru alegerile locale din 10 iunie. PDL a fost in in maraton continuu pentru a avea cei mai buni candidati. Inca un primar de la PSD, cel de la Bunesti, va candida pentru noi, la cererea lui. PDL are cea mai competitiva echipa de candidati pentru primarii.

Avem competitori cu sansa unu la Dorna, Falticeni, Campulung, Radauti si Suceava. PDL are resursa umana puternica si vom avea o echipa puternica de consilieri judeteni. Discutam de azi calendarul actiunilor de campanie si care e grupul de sprijin pentru fiecare. Vrem o campanie civilizata cu solutii pentru modernizarea judetului.

Discutam cu premierul aceste lucruri. Nu doar ii transmitem vointa coalitiei. Noi am discutam in coalitie de fata cu MRU. Exista o legatura stransa cu premierul. Noi respectam Guvernul si ei trebuie sa gaseasca solutie. La coalitie, totdeauna, este premierul si sunt ministri si lucrurile se discuta. Imi exprim speranta ca economia va creste si vom gasi solutii si pentru ceilalti. Sa acceleram absorbtia fondurilor europene. Sunt discutii in partid pentru solutii.

Legea Educatiei precizeaza foarte clar. O facultate nu e entitate juridica. Acele programe existau. Ca se face o facultate acolo, respecta Legea Educatiei.

Normal ca avem in PDL oameni cu pareri pro si contra. Dezbaterea publica pe subiectul UMF va veni cu solutii si imbunatatiri si sa respectam Legea Educatiei.

Celor carora li se pare ca noaptea e prea scurta in PDL si ca trebuie sa doarma de amiaza sunt liberi sa plece oricand doresc.

La momentul potrivit, vom vedea ce e de facut cu Miscarea Populara. Vom vrea sa ne maximizam scorul. Vom incerca sa gasim cea mai buna solutie. Despre dictatura vorbesc unii din PDL care sunt sunati si chemati la treaba. Noi in PDL muncim foarte mult. Ieri, am facut 11 localitati. cred ca cel mai important lucru e ca ma terminat lista de candidati cu 3 luni inainte. Avem zestrea si capitalul politic sa negociem orice. Nu avem nici un fel de problema sa negociem cu UNPR. Vom avea cateva etape de discutie. Dupa mine, competitia e foarte sanatoasa pentru viata politica. Noi avem candidati si acolo unde spunea UNPR ca are candidati. Avem insa candidati in toate cele 114 localitati, toti cu sansa unu. Noi nu asteptam pe nimeni.

Probabil ca 18 vor fi de toti candidatii de la alte partide care vor candida pentru PDL la alegerile din iunie.”


Intră acum și în grupul de