NewsBucovina.ro a anticipat corect – Alexandru Baisanu va fi candidatul USL la Primaria Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PNL, Alexandru Ştefan Băişanu, a anunţat, joi, in sediul PSD şi în faţa unei audienţe formate din câteva zeci de membri ai PNL si PSD că va candida la funcţia de primar al municipiului Suceava, susţinut de USL arătând totodata că actualul primar, Ion Lungu (PDL), trebuie înlocuit după ce timp de opt ani a administrat municipiul reşedinţă de judeţ intr-un mod considerat dezastruos.

Alexandru Băişanu a spus într-o conferinţă de presă că proiectul său pentru municipiul Suceava este unul european, bine gândit şi demn de luat în seamă, însă nu a dorit să ofere prea multe detalii despre cum va cuceri voturile sucevenilor lăsând impresia că incă nu este pregătit pentru acest lucru.

„Nu cred în minuni. Nu cred că Ion Lungu îşi poate schimba modul de comportament pe care l-a avut timp de opt ani”, a mai spus Alexandru Băişanu subliniind că administraţia Ion Lungu în Suceava se va încheia pe data de 10 iunie.

El a arătat că timp de opt ani actualul primar democrat liberal a „jucat în zona unui compromis” folosindu-se de „competenţe dubioase”.

Băişanu a mai spus că acum, copiii născuţi când Ion Lungu a câştigat primul mandat de primar, au opt ani, sunt copii frumoşi de care părinţii lor sunt mândri, dar că în acest timp, primarul nu a reuşit să ofere şi oraşului o faţă frumoasă, Suceava fiind ca „un copil amărât, prăfuit şi fără haine”.

Liderul PNL Suceava a mai spus că Suceava, atât municipiul cât şi judeţul, nu au nevoie în frunte de stăpâni ci de oameni pricepuţi care, împreună, să stabilească o strategie coerentă de dezvoltare pe termen lung a zonei şi nu de „o însăilare de idei” aşa cum s-a procedat până acum.

Alexandru Băişanu a precizat că după ce şi-a anunţat candidatura va merge la biserica Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” pentru a se ruga pentru suceveni şi democraţie.


Intră acum și în grupul de