Baisanu sustine ca tombola liberala de atragere a sucevenilor la vot nu e sub nici o forma mita electorala (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Tombola propusă de conducerea Organizaţiei Municipale a PNL Suceava tuturor persoanelor cu drept de vot care se vor prezenta pe data de 10 iunie în faţa urnelor nu îmbracă sub nici o formă ideea de mită electorală, a ţinut să precizeze liderul liberalilor Alexandru Băişanu.

Şeful PNL Suceava, care este şi candidat la fotoliul de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, a explicat joi în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul partidului că la această tombolă poate participa fiecare votant indiferent de opţiunea sa în cabina de vot, cu excepţia membrilor activi USL, iar înscrierea şi desemnarea câştigătorilor se va face după exercitarea votului fără a se pune în discuţie cumpărarea acestuia.

„Nu, nu este vorba de mită electorală! Orice cetăţean poate participa la tombolă fără a ne interesa cu cine votează. Este absolut necesar pentru cetăţeni să înţeleagă faptul că această tombolă îşi doreşte doar să trezească spiritul de echipă, de unitate şi de renaştere a municipiului reşedinţă de judeţ, iar prin aceasta ne dorim ca în ziua alegerilor locale să se înregistreze o prezenţă în faţa urnelor de aproximativ 70% din alegători”, a declarat Alexandru Băişanu.

Conducerea liberală nu a putut preciza, deocamdată, care este cuantumul premiilor puse la bătaie deoarece numărul acestora se va stabili după perioada de strângere a fondurilor necesare din rândul membrilor de partid şi a posibilelor sponsorizări private, banii obţinuţi urmând a intra în totalitate în constituirea fondului de premii.

„Toţi banii care îi vom strânge vor merge în totalitate în fondul de premiere deoarece PNL Suceava nu va face o campanie extravagantă aşa cum a făcut PDL-ul care a umplut oraşul de bannere şi afişe, o campanie opulentă care să îşi bată joc de ochiul cetăţeanului vom avea destui bani pentru cât mai multe premii. Au fost făcute toate verificările necesare din punct de vedere legal şi vă pot spune că nici o lege din România nu poate interzice derularea acestei tombole care se face din bani privaţi”, a mai adăugat Alexandru Băişanu.

Tombola pe care liberalii o vor organiza cu ocazia scrutinului din 10 iunie are drept premiu cel mare un autoturism Dacia Logan dar acestuia i se alătură şi premii constând în produse electronice şi electrocasnice pentru femei, diferite truse de scule şi ustensile pentru gospodari şi laptop-uri, telefoane mobile şi aparate foto pentru tinerii participanţi.


Intră acum și în grupul de