Nechifor reclama ca premierul Ungureanu tine la „secret” deciziile Guvernului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Avem un premier securist sută la sută”, susţine preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care este de părere că Mihai Răzvan Ungureanu „nu poate uita că a fost la SIE sau poate mai e la SIE”.

Parlamentarul social-democrat a subliniat că Hotărârea de Guvern prin care se alocă bani primăriilor nu s-a publicat în Monitorul Oficial şi că astfel premierul încearcă să ascundă că a alocat bani primăriilor PDL. „Nu cred că a stabilit lista de spioni”, a spus Nechifor, care consideră că Guvernul trebuie să informeze cum alocă fondurile. „Nu cred că sunt bani aduşi de soţia premierului de la OMV, ci sunt bani publici”, a adăugat preşedintele PSD Suceava care consideră că acest mod de lucru „de guvernare la secret” este un subiect care trebuie să fie abordat la moţiunea de cenzură ce va fi depusă de opoziţie în 17 aprilie.

Nechifor a arătat că dacă pentru revigorarea companiei Cupru Min, premierul nu a găsit 15 milioane de euro pentru plata arieratelor, a găsit în schimb 170 de milioane de euro pentru „a satisface pohta PDL”.

Guvernul a alocat primăriilor fonduri totale de aproape 650 milioane lei, pentru proiecte în derulare şi achitarea arieratelor. Informaţia a fost confirmată la finalul şedinţei de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, care a arătat că primăriile vor primi fonduri totale de 648 milioane lei. Banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă bugetară, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA.


Intră acum și în grupul de