USL Suceava a inceput un proiect de colaborare cu minoritatile din judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Deschidem o punte de comunicare într-un judeţ în care trăiesc numeroase minorităţi”, a declarat, vineri, liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, în urma semnării unui protocol de colaborare între Forumul Naţional al Ucrainenilor din România şi USL Suceava.

Preşedintele PSD Suceava a spus că USL îşi propune să semneze astfel de documente şi cu reprezentanţii celorlalte minorităţi din judeţ, polonezi, evrei, rromi, maghiari, germani, slovaci, ruşi, ruşi lipoveni. „Începem un proiect de colaborare cu toate minorităţile din judeţ care sunt invitate la un dialog real. Toţi trăim în Suceava şi avem aceleaşi drepturi”, a subliniat Nechifor.

La rândul său, preşedintele Forumului Naţional al Ucrainenilor din România, Alexandru Mandiuc, a declarat că protocolul semnat cu USL este pentru binele românilor de etnie ucraineană. „USL e o forţă politică prin care şi noi vom beneficia de avantaje pentru menţinerea culturii, obiceiurilor şi limbii materne”, a spus preşedintele FNUR. El a arătat că FNUR este o asociaţie cu sediul în Rădăuţi care are 380 de membri cu reprezentare în localităţile cu minoritate ucraineană din judeţul Suceava. Minoritatea ucraineană mai are alte două asociaţii, Uniunea Ucrainenilor din România şi Uniunea Democrată a Ucrainenilor din România.

Conform protocolului de colaborare semnat vineri, USL va fi sprijinită de membrii acestui forum în localităţile cu minoritate ucraineană din judeţ, iar USL va susţine menţinerea culturii, obiceiurilor şi limbii acestei minorităţi.


Intră acum și în grupul de