Deputatul Ioan Balan sustine ca Guvernarea PD-L a lasat in urma conditiile necesare pentru majorari salariale


Intră acum și în grupul de

„Inconştienţa cu care Victor Ponta şi Crin Antonescu au făcut românilor promisiuni fără acoperire ar putea să coste România un preţ prea mare, şi anume pierderea stabilităţii economice”, a apreciat vineri secretarul general al organizației județene a PD-L, deputatul Ioan Bălan, deputat PD-L de Suceava.

In opinia parlamentarului democrat-liberal, premierul desemnat, Victor Ponta, începe să dea înapoi din faţa promisiunilor pe care le-a făcut „cu o generozitate inconştientă” atunci când se afla în opoziţie. Ioan Bălan a amintit că Victor Ponta a declarat ar vrea să reîntregească salariile, însă acest lucru ar crea probleme de deficit. Bălan a subliniat că acelaşi lucru a fost spus, în mai multe rânduri, de premierii Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu. „Victor Ponta a atacat aceste adevăruri, de fiecare dată, cu declaraţii populiste. Victor Ponta a crezut că demagogia poate fi uşor trecută cu vederea atunci când eşti în opoziţie. Însă oferirea unor false speranţe românilor şi atacarea fără discernământ a deciziilor Guvernului nu face dintr-un politician din opoziţie un bun administrator. Preşedintele Traian Băsescu i-a oferit acum Alianţei Socialiste ocazia de a veni cu soluţii pentru problemele reale ale României, soluţii pe care, până acum, doar s-a lăudat că le are”, a spus Ioan Bălan, care a mai adăugat că „aproape toate promisiunile USL implică cheltuieli bugetare, într-o perioadă ce solicită maximă prudenţă financiară”.

Pe de altă parte, deputatul PD-L a precizat că ministrul de Finanţe al Guvernului demisionar, Bogdan Drăgoi, a declarat la începutul acestei săptămâni că sunt create toate premisele pentru majorarea salariilor bugetarilor, singurul lucru de care mai este nevoie fiind decizia politică. Ioan Bălan a subliniat că PD-L ceruse deja Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu ca reîntregirea salariilor să fie luată în considerare pentru această vară. „Guvernarea PD-L a lăsat în urmă condiţiile necesare pentru majorări salariale, un deficit bugetar ţinut sub control, un aparat de stat redimensionat pe măsura bugetului, o justiţie dreaptă şi independentă. Victor Ponta, fără a avea vreo clipă înţelepciunea de a încerca să înţeleagă complexitatea factorilor implicaţi în această decizie, a promis că va lua decizia de reîntregire a salariilor încă din prima zi de guvernare. Abia acum, pus în situaţia de a administra bugetul României, Victor Ponta a înţeles că toate criticile sale au fost gratuite şi nerealiste şi că trebuie să ţină cont şi de mecanismele economice, nu numai de numărul voturilor pe care le poate câştiga făcând promisiuni demagogice”, a mai spus Ioan Bălan.

El a mai declarat că multe dintre soluţiile economice cu care Victor Ponta s-a prezentat în faţa românilor sunt similare cu cele propuse deja de Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu. „Acest lucru ce ne face să ne întrebăm dacă diabolizarea permanentă a guvernelor anterioare a avut şi un alt rost în afara unui simplu circ politicianist”, a conchis deputatul democrat-liberal. (Alin


Intră acum și în grupul de