Liderul PSD Suceava cere noului prefect Florin Sinescu sa faca ancheta la Scheia (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat joi că pe islazul comunei Şcheia au fost puse în posesie, ilegal, printr-o Hotărâre a CL Şcheia din 2006, mai multe persoane, iar titlurile de proprietate au fost emise exact pe profilul şoselei de centură, „nici mai sus, nici mai jos”. „Mă întreb de unde atâta precizie şi intuiţie ca să fie titluri de proprietate exact pe profilul şoselei de centură”, a spus preşedintele PSD Suceava, care a cerut noului prefect de Suceava, Florin Sinescu, să „facă lumină” în acest caz, în condiţiile în care potrivit legislaţiei nu se pot face puneri în posesie pe islazuri comunale.

Nechifor a arătat că şi fostul prefect, Sorin Arcadie Popescu, a depistat neregulile, iar sâmbătă, la încheierea mandatului, acesta a spus clar că „s-a bătut pentru păstrarea proprietăţii publice”.

Liderul social-democrat a mai explicat că la Şcheia au fost făcute exproprieri cu preţuri cuprinse între 10 şi 40 de euro/mp, iar după ce anul trecut s-a modificat legislaţia în domeniu, preţul primit de proprietari pentru terenuri a ajuns la 1,23 lei/mp, de 120 de ori mai puţin.

Cătălin Nechifor a mai declarat că potrivit datelor de la Ministerul Transporturilor, costurile pentru această şosea ocolitoare au crescut, prin acte adiţionale, de la 156 de milioane de lei la 241 de milioane de lei, majorarea fiind de 54,8 la sută.

Fostul prefect de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a anunţat în iunie 2011 că unele persoane ce au obţinut ilegal terenuri în comuna Şcheia în zona şoselei de centură şi a constatat că aplicarea Legii fondului funciar s-a făcut “mai mult sau mai puţin legal”.

El a arătat că s-au făcut schimburi proporţionale de teren între proprietari şi Consiliul Local Şcheia cu suprafeţe din păşunea comunală, iar ulterior nu s-a realizat o evidenţiere strictă a izlazului comunal pe care nu se pot face puneri în posesie şi că a constatat că există persoane puse în posesie cu terenuri pe zona unde ar trebui să fie proprietatea privată a comunei Şcheia.

Prefectura Suceava a început şi procedurile de anulare a aproximativ 40 de titluri de proprietate obţinute ilegal pe islazul comunal.


Intră acum și în grupul de