Un gest din inima pentru familii uitate de ani si de administratia locala din Vulturesti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Este greu de imaginat că în secolul dezvoltării mai există familii care sunt nevoite să trăiască la propriu pe întuneric, care sunt nevoite să facă mâncare de pe o zi pe alta de frica faptului că până mâine se strică deoarece nu pot folosi frigiderul iar copiii învaţă la lumina lumânării fără a mai fi vorba de posibilitatea să urmărească desenele animate despre care toţi colegii lor de la şcoală vorbesc ori să vadă filmul preferat.

Din păcate toate aceste lucruri se întîmplă la doar câţiva zeci de kilometri distanţă de municipiul capitală de judeţ, în comuna Vultureşti, zonă rurală în care actuala administraţie judeţeană proclamă introducerea ABC-ului civilizaţiei.

În periplul prin judeţ, echipa UNPR Suceava, lansată în lupta electorală pentru alegerea deliberativului judeţean, şi-a găsit timp să poposească şi în mijlocul alegătorilor din Vultureşti unde liderul Uniunii Naţionale pentru Progresul României Suceava, Cătălina Vartic, de altfel şi candidatul formaţiunii politice la fotoliul de conducere al CJ Suceava, a aflat despre existenţa celor opt familii care, dacă vă vine să credeţi, de aproape 20 de ani, trăiesc pe întuneric, uitate de timp şi de autorităţile locale.

„Ducem o viaţă foarte grea, am putea spune că uneori este un coşmar şi ne-am gândit de multe ori să închidem tot şi să ne luăm lumea în cap. Am apelat de nenumărate ori la primar care tot ne-a promis că de mâine se tot apucă de treabă iar lucrurile au rămas la fel. De multe ori mă întreabă prietenii dacă am văzut ştirile şi ce s-a mai întâmplat iar eu mint că da dar televizotul stă şi rugineşte în casă că nu are cu ce funcţiona. Vara punem fierul de călcat pe aragaz iar iarna pe plita sobei să se încălzească şi să le călcăm hainuţele la copii să meargă la şcoală, imaginati-vă şi dumneavoastră cum e” ne-au declarat oamenii.

Liderul UNPR Suceava, Cătălina Vartic, nu a putut rămâne indiferentă la povestea acestor familii încercând alături de Alexandru Vieru, candidatul aceleaşi formaţiuni politice pentru Primăria comunei, toate metodele posibile pentru a le veni în ajutor, un gest care să fie făcut din inimă pentru alte inimi. Până la urmă, soluţia salvatoare pentru a se face un prim pas şi cel mai important în rezolvarea situaţiei existente a venit din partea unui suflet binevoitor care a răspuns pozitiv la rugăminţile candidatului UNPR la conducerea CJ Suceava.

„Prima dată când am auzit despre această situaţie nu mi-a venit să cred că poate fi aşa ceva apoi am spus că trebuie neapărat să găsim o soluţie să-i ajutăm pe aceşti oameni şi am găsit o persoană careia ţin să-i mulţumesc pentru gestul făcut, Gheorghe Leonte, care a donat aceşti stâlpi şi firmei din Botoşani care a oferit transportul lor în mod gratuit. Este un prim pas aducerea stâlpilor dar foarte important deoarece în cel mai scurt timp cei de la E-On Electrica vor putea trage şi cablurile necesare pentru ca şi aceste familii să poată trăi în normalitate” ne-a declarat Cătălina Vartic.


Intră acum și în grupul de