Nechifor la Dragoiesti: Produsele agricole sucevene trebuie să înlocuiască produsele din alte ţări pe rafturile marilor magazine


Intră acum și în grupul de

Peste cinci sute de persoane au participat în cursul zilei de luni la Căminul Cultural din comuna Drăgoieşti la o întâlnire electorală cu candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, deputatul Cătălin Nechifor.

El le-a spus locuitorilor din Drăgoieşti că promisiunile USL se bazează pe toţi locuitorii judeţului care pot face schimbarea în bine.

„Nu vă fac promisiuni, pentru că nu cred în promisiuni. Nu vă fac telegondole, nu facem bazine de înot. Am venit în fata dumneavoastră pentru că noi credem în puterea dumneavoastră de a face schimbarea. Avem 114 localităţi, fiecare cu necesităţile sale. Guvernarea portocalie nu şi-au susţinut nici măcar primarii lor, dar a făcut astfel încât să nu aloce fonduri nici unui primar care nu avea culoarea portocalie. Exact acum o lună s-a instalat Guvernul Victor Ponta care ce a promis până acum, a şi făcut”, le-a spus Cătălin Nechifor locuitorilor din Drăgoieşti.

Candidatul USL Suceava a subliniat că proiectul USL de guvernare vizează, în principal, agricultura.

„În mediul rural trăiesc 360.000 de suceveni. Toamna, când scoatem recolta, nu avem ce face cu ea. În Polonia s-a dat o lege unde există obligaţia ca în magazine, pe rafturi să fie produse poloneze. Acelaşi lucru trebuie să facem şi noi”, a arătat candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Cătălin Nechifor a adăugat că urmează să fie constituită o asociaţie între localităţi şi că vor fi construite silozuri.

„De asemenea, avem nevoie de standarde, de aceea avem nevoie de o făbricuţă de însăcuire. Trebuie să fim naţionalişti, în sensul bun al acestui cuvânt, în sensul că trebuie să cumpărăm produsele noastre ca să dăm de lucru românilor şi nu să îmbogăţim pe unii care importă produse agricole. Pământ, apă şi soare avem şi noi, avem şi produse mai bune, avem şi oameni gospodari, dar trebuie ca produsele noastre să ajungă pe rafturile magazinelor. Pentru asta trebuie să facem asociaţii puternice, iar eu mă voi preocupa să avem şi legislaţia corectă”, a spus deputatul Cătălin Nechifor.

Candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava le-a explicat alegătorilor din Drăgoieşti că din data de 7 mai, de când a fost instalat Guvernul USL condus de Victor Ponta, este un tren care trebuie prins.

„Avem trenul USL şi trebuie să prindem şi noi, cei din Suceava, trenul acesta”, a precizat Cătălin Nechifor.

Un cetăţean prezent la întâlnire l-a contrazis pe candidatul USL spunându-i că Traian Băsescu a făcut foarte multe lucruri pentru cetăţenii din Drăgoieşti şi din Suceava şi din România, pentru că le-a luat totul.

Un alt localnic a făcut o sugestie ca pentru produsele româneşti să fie constituită o cooperativă prin care să fie vândute aceste produse.

Acelaşi localnic a spus că a fost şi la întâlnirea cu Gheorghe Flutur, actualul preşedinte al CJ Suceava şi i-a adresat aceeaşi sugestie, însă Gheorghe Flutur a răspuns că a făcut şapte firme de lapte şi 30 de cabane, ceea ce pe respectivul cetăţean nu l-a mulţumit pentru că nu îl ajută să-şi vândă produsele.

În cadrul întâlnirii, candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, i-a întrebat pe localnici dacă a venit cineva de la CJ Suceava să îi consilieze astfel încât să nu mai cultive cartofi pentru a nu fi supraproducţie, dar aceştia au spus că nu au fost ajutaţi în nici un fel.

Nechifor le-a explicat că rolul consilierilor judeţeni este de a oferi şi consultanţă şi de a prelua din problemele locuitorilor din fiecare zonă şi să le aducă pe masa Consiliului Judeţean care să adopte hotărâri care să soluţioneze aceste probleme.

La evenimentul electoral de la Drăgoieşti au mai fost prezenţi candidaţii de consilier judeţean Brânduşel Nichitea, Tiberiu Beldiman, Constantin Boliacu, Ovidiu Milici şi Virginel Iordache.


Intră acum și în grupul de