Flutur: „A fost o surpriza pentru noi votul negativ. Nu a contat miliardul de euro adus in patru ani in judet” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Chiar într-o situaţie grea din punct de vedere politic, pentru că PDL a plătit măsurile de reformă, de austeritate absolut necesare care au fost luate, cred că am făcut un scor bun şi foarte bun la Suceava”, a declarat prim -vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, marţi, într-o conferinţă de presă, arătând că PDL a făcut în judeţul Suceava unul dintre cele mai bune rezultate din ţară, aproape de 38 la sută, având 59 de primari faţă de 49 câţi a câştigat în 2008, iar ca număr de consilieri locali PDL are 599 de consilieri, iar USL 561, iar la consilieri judeţeni PDL are 15 mandate, iar USL 18 mandate.

Liderul democrat-liberal a spus că înfrângerea suferită în alegerile pentru preşedinţia CJ Suceava a fost o surpriză atât pentru el cât şi pentru mulţi membri PDL, plătind costul măsurilor de austeritate luate de partidul al cărui lider este. „A fost o surpriză pentru toţi, inclusiv pentru noi, votul negativ care a venit din oraşe. Luăm ca atare mesajul electoratului pe care îl respectăm. N-a contat poate atât de mult un miliard de euro adus în judeţul Suceava în patru ani de zile, au contat măsurile de austeritate şi faptul ce te-ai identificat cu un lider la vârf al unui partid care şi-a asumat răspunderea să treacă România prin criză la un moment dat. În politică aceste lucruri aşa trebuie privite. Nu poţi să fii doar cu avantaje, trebuie să ai şi costuri”, a spus Gheorghe Flutur.

Flutru a arătat că deşi a pierdut preşedinţia CJ Suceava, PDL Suceava câştigat 38 la sută din voturi, a obţinut 59 de funcţii de primar, cu zece în plus faţă de 2008 şi consideră că PDL a plătit preţul guvernării şi măsurilor de austeritate. Flutur l-a felicitat, pe liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, pentru că a câştigat alegerile pentru preşedinţia CJ Suceava, menţionând însă că diferenţa a fost de două procente. „Mi-am asumat şi sunt bucuros de acest lucru, să candidez sub sigla PDL care plăteşte anumite costuri privind măsurile de austeritate, costuri pe care le plătesc şi eu din punct de vedere politic pentru că socotesc că am primit un vot politic dacă rezultatul acesta face ca adversarul meu să câştige”, a spus prim vicepreşedintele PDL. El a arătat că atunci când faci parte dintr-o echipă la vârf care ia măsuri de austeritate trebuie să-ţi asumi şi costurile.

Flutur consideră că în judeţul Suceava s-au făcut în mandatul său foarte multe lucruri bune, că s-a dat startul modernizării în judeţ la multe lucrări mari, s-au finalizat multe lucrări şi şi-a exprimat speranţa că aceste lucrări vor fi continuate şi vor fi aduse şi alte proiecte la Suceava. „Voi fi alături de colegii şi de cei care doresc să modernizeze judeţul Suceava pentru că trebuie să punem forţele politice împreună când este vorba de interesul judeţului Suceava”, a mai spus Flutur.

Prim-vicepreşedintele PDL a arătat că a înţeles clar mesajul electoratului privind nemulţumirea existentă, de care trebuie să ţină seama, dar că această nemulţumire are o componentă politică puternică legată de măsurile de austeritate. El a mulţumit echipei sale de candidaţi, dar şi echipei de campanie şi a făcut un apel primarilor să se ocupe foarte serios de administraţie.


Intră acum și în grupul de