Ion Lungu vrea sa renunte la presedintia PDL Suceava desi a castigat alegerile la primar (VIDEO)

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a luat foarte în serios mesajul pe care l-a primit de la electorat la alegerile locale cum că trebuie să se ocupe mai mult de administraţie şi mai puţin de politică. Edilul-şef sucevean a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că va analiza dacă va continua să îndeplinească funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PDL Suceava. „Voi vedea în perioada următoare dacă voi mai rămâne preşedinte al organizaţiei municipale Suceava a PDL. Deocamdată, mă concentrez pe administraţia publică”, a spus Lungu.

El a declarat în urmă cu o săptămână că mesajul pe care l-a primit de la electorat la alegerile locale a fost că va trebui să se ocupe mai mult de administraţie decât de politică. Întrebat dacă se va alătura proiectului lui Gheorghe Flutur de a relansa PDL în judeţul Suceava, Ion Lungu a arătat că se va ocupa mai mult de administraţie, dar că va rămâne membru PDL. “Sucevenii mi-au arătat foarte clar că trebuie să mă ocup de administraţie. Rămân însă membru al PDL”, a spus Ion Lungu, care este şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PDL Suceava.

În ceea ce priveşte modul în care va colabora cu majoritatea USL din Consiliul Local Suceava, primarul a precizat că este compatibil cu toată lumea şi nu are de gând să intre în război cu nimeni. “Am fost omul păcii şi al dialogului (..). Sunt compatibil cu toata lumea. Până acum am dat dovada că sunt un om care iubeşte democraţia. Eu nu am de gând să fac război cu nimeni. Voi vrea să conlucrez în Consiliul Local cu toţi”, a declarat Ion Lungu care a menţionat că nu are niciun fel de preferinţă în ceea ce priveşte desemnarea viceprimarilor.

În urma alegerilor de duminică, Ion Lungu a fost reales pentru al treilea mandat având cu aproximativ o mie de voturi în plus faţă de contracandidatul său sprijinit de USL, Alexandru Băişanu, dar PDL a pierdut majoritatea în Consiliul Local, aceasta urmând să fie asigurată de USL.

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat că nu-şi va prelua mandatul de consilier judeţean obţinut în urma alegerilor locale de duminică şi că proiectul său politic este să relanseze partidul pentru câştigarea alegerilor din toamnă.