Democrat-liberalii suceveni nu vor participa la referendum din cauza ca USL pregateste „o frauda de proportii”

PDL-iştii suceveni au decis în cadrul ședinței Consiliului de Coordonare Județean al partidului, desfășurată miercuri după amiază, în prezența membrilor Biroului Permanent Județean, a primarilor, președinților organizațiilor locale, parlamentarilor și a altor delegați din întreg județul, că nu vor participa la referendumul din 29 iulie privind demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu și își îndeamnă și simpatizanții să facă același lucru.

Potrivit președintelui organizației județene a PDL, Gheorghe Flutur, în urma discuțiilor a reieșit faptul că majoritatea sucevenilor dar și a românilor nu va participa ”la o acțiune nelegitimă a USL”. Flutur a precizat că PDL nu va participa la vot din cauză că USL pregătește o fraudă de proporții la referendum.

”Sunt mai multe argumente care duc către această concluzie. În primul rând nu s-a răspuns pozitiv solicitării PDL privind montarea de camere video în secțiile de votare. Apoi s-a refuzat depunerea de declarații pe propria răspundere a celor care votează pe listele suplimentare. S-a modificat orarul de desfășurare a referendumului iar listele suplimentare nu vor mai fi contabilizate separat. USL a desființat birourile electorale din comune, orașe și municipii iar din procesele verbale a decis să elimine numărul ștampilelor cu mențiunea VOTAT în secții și dispariția unor ștampile precum și starea sigiliilor de pe urne la închiderea votării. Toate aceste măsuri abuzive dovedesc că USL pregătește o fraudă de proporții uriașe iar sucevenii și românii nu trebuie să participe la fraudă”, a conchis Flutur.