Catalin Nechifor a votat la referendum si a indemnat sucevenii sa mearga la vot (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, a votat la referendumul pentru demiterea preşedintelui României la ora 8, la secţia de votare la care este arondat şi a îndemnat sucevenii să vină la vot pentru că este un drept câştigat.

Catalin Nechifor, care este preşedinte al organizatiei judetene Suceava a PSD a declarat că a venit la vot pentru că este „absolut normal” să-şi exercite un drept câştigat.

„Am votat pentru că e absolut normal. E un drept castigat şi o obligaţie civică. Sper ca sucevenii şi românii să vină în număr cât mai mare la vot”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El consideră că cei care nu participă la vot sunt neinteresaţi de viitorul lor.

„Atunci când eşti adult ai de răspuns la foarte multe întrebări în viaţă. Întrebări cu răspunsul „da” sau „nu”, decizii care sunt foarte categorice. Neparticiparea la vot înseamnă de fapt că nu ne interesează”, a spus Nechifor.

El a subliniat că PDL, partid care experimenteaza tot soiul de strategii electorale, a ajuns acum în culmea ridicolului, îndemnând oamenii să nu vină la vot.

„Mai mult decât atât, dacă în trecut dădeau bani ca să fie votaţi, acuma dau bani ca să nu se voteze. Într-un fel nu e rau pentru că o parte din banii pe care i-au furat se întorc la oameni. Sper ca sucevenii, românii, care în trecut, probabil, că au primit bani pentru a vota într-un fel, să nu îi asculte pe PDL-işti nici de data asta şi să fie responsabili şi să decidă ei pentru viaţa lor”, a spus Nechifor.

În judeţul Suceava sunt aşteptaţi la urne 574.627 alegători care se regăsesc în copiile de pe listele electorale permanente.

În judeţ au fost înfiinţate 538 de secţii din judeţ, cărora le-au fost distribuite un număr de 632.112 buletine de vot şi acelaşi număr de autocolante dar şi 2.690 de ştampile cu menţiunea „Votat”.

În municipiile Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, oraşul Gura Humorului şi comunele Cornu Luncii, Todireşti, Putna, Marginea şi Vatra Moldoviţei, localităţi din judeţ cu potenţial turistic sau unde sunt spitale, a fost suplimentat numărul de cabine de vot pentru a asigura şi permite alegatorilor cu drept de vot să îşi exprime opţiunile electorale.


Intră acum și în grupul de