PDL Suceava tinteste cinci fotolii de deputat si doua de senator

Secretarul general al organizaţiei judeţene Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, a declarat că miza democrat-liberalilor suceveni la alegerile parlamentare din 9 decembrie este câştigarea a cinci mandate de deputat şi două mandate de senator. Afirmaţia are la bază studiile de piaţă efectuate până acum la nivel de judeţ.

Potrivit lui Bălan, PDL Suceava şi-a stabilit candidaţii în toate cele 14 colegii uninominale din judeţ pentru Camera Deputaţilor (10) şi Senat (4) şi că este pregătit pentru confruntarea electorală din 9 decembrie. Secretarul general al organizaţiei judeţene Suceava a PDL a subliniat că democrat-liberalii şi-au desemnat candidaţii sub rezerva că unul dintre colegii ar putea fi cedat în final partenerilor din Alianţa România Dreaptă unde alături de PDL se mai află Forţa Civică şi PNŢCD.

Candidaturile PDL pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie au fost validate în şedinţa Biroului Permanent Județean al partidului care a avut loc în această săptămână la Gura Humorului. Ca regulă toţi parlamentarii PDL în funcție vor candida din nou cu excepția senatorului de Vatra Dornei, Sorin Fodoreanu, care a hotărât să nu mai candideze din motive personale.

Astfel, pentru Camera Deputaților va candida Ioan Bălan, pe colegiul 2 care include cartierul Burdujeni din municipiul Suceava și câteva comune limitrofe, Sanda Maria Ardeleanu pe colegiul 1 Suceava, Dan Gabriel Gospodaru pe colegiul 10 Gura Humorului- Cîmpulung Moldovenesc și actualul senator Orest Onofrei pe colegiul 6 Rădăuți-Milișăuți.

Pentru un mandat de deputat vor mai candida omul de afaceri Dumitru Mihalescul pe colegiul 7 Vicov-Putna, fostul primar de Falticeni, Vasile Tofan pe colegiul 4 Falticeni, Daniel Ungurian, consilier local în municipiul Suceava şi consilier la cabinetul senatorului Onofrei, pe colegiul 8 Siret, fostul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean în perioada guvernării PDL, Mihai Vitcu pe colegiul 5 Dolhasca-Mălini din zona Fălticeni, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Ilie Vasile pe colegiul 3 Cajvana-Şcheia și fostul viceprimar de Vatra Dornei, Mircea Rusu, pe colegiul 9 Vatra Dornei.

La Senat pe colegiul 2 Suceava va candida liderul democrat liberalilor Gheorghe Flutur, pe colegiul 3 Fălticeni va candida Corneliu Popovici, pe colegiul 4 Rădăuți-Siret va candida omul de afaceri Marius Vatavu iar pe colegiul 1 Vatra Dornei va candida Daniel Cadariu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judetean.

loading...