Flutur: „Daca Romania nu ar fi fost deloc guvernata in ultimele sapte luni, economia ar fi fost intr-o stare mai buna”


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, care candidează din partea ARD pentru un fotoliu de senator în Colegiul 2 Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat că, din păcate, evoluţia macroeconomică, după şapte luni de guvernare Ponta, este una absolut dezastruoasă pentru România. „Victor Ponta şi USL distrug pas cu pas economia României. Dacă România nu ar fi fost deloc guvernată în ultimele şapte luni, economia ar fi fost într-o stare mai bună”, este de părere liderul deocrat-liberalilor suceveni.

Potrivit lui Flutur, care este secretar general al PDL, după şapte luni „de incompetenţă şi inconştienţă criminală marca USL”, toate datele economice sunt negative, sunt în cădere. „Vorbim aici de cifre, dar cifrele se traduc în lovituri aplicate fiecărei familii din România, asupra veniturilor şi nivelului de trai. Bilanţul celor şapte luni de guvernare duce la o scădere generală a economiei pe care noi o estimăm între 0,5 şi 1 la sută. Economia României va fi pe minus în 2012 din cauza guvernării Ponta”, susţine candidatul ARD.

El a ţinut să atragă atenţia că în 22 de ani, indicatorii macroeconomici nu au scăzut niciodată atât de mult şi pe toată linia. „După o guvernare Ponta de 7 luni, România riscă să intre în 2013 într-o situaţie mult mai dramatică decât cea a anului 2009. Estimările arată că inflaţia va exploda în următoarele câteva luni şi a şters deja creşterile de salarii. Pentru a acoperi efectul inflaţiei şi al scumpirilor este nevoie de o creştere de 9,6% numai la bugetari. Asta doar pentru a păstra puterea de cumpărare a românilor din luna mai. Privaţilor, însă, cine le dă din tăierea puterii de cumpărare? Preţurile cresc necontrolat”, a explicat Flutur.

Secretarul general al PDL consideră că situaţia economică de astăzi a României este rezultatul exclusiv al incompetenţei şi nepăsării USL. „Au blocat fondurile europene şi au făcut orice altceva decât trebuia. Acum, Victor Ponta, Crin Antonescu şi USL ameninţă din nou cu suspendarea preşedintelui. O nouă perioadă de instabilitate, o nouă rupere de principiile democratice şi de UE, se va vedea direct în buzunarele românilor, mult mai dramatic decât acum”, a subliniat Flutur.

În opinia sa, este clar că Victor Ponta şi USL nu ştiu, nu vor şi nu pot să se ocupe de economia României. „Dacă ar fi fost în stare aveau o soluţie pentru Oltchim. Sau opreau fuga marilor companii din România. Suntem datori să luăm în serios problemele economice ale României”, a evidenţiat Gheorghe Flutur, care cere din nou USL, de urgenţă, să se prezinte la o dezbatere din care să rezulte soluţii economice imediate. „Înţelegem că Victor Ponta fuge de o astfel de dezbatere pentru că nu poate face faţă unei discuţii economice de nivel minim. Să delege atunci pe oricine altcineva din USL care poate face faţă unei dezbateri serioase”, a conchis candidatul ARD pentru Senatul României.


Intră acum și în grupul de