Centrul Sucevei – o lecţie de decenţă!


Intră acum și în grupul de

Câteva mii de suceveni au luat efectiv cu asalt centrul cel nou al Sucevei, cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Aveau şi de ce. Oficial, s-a inaugurat esplanada din faţa Casei Culturii și, piesa de ”rezistenţă” a urbanismului sucevean, mult aşteptata parcare subterană.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, va rămâne cu siguranţă în istorie cu aceste două realizări, refacerea imaginii centrului municipiului, capitală de judeţ (cât o mai fi ea capitală) şi realizarea primei parcări subterane.

În mandatului lui Ion Lungu s-au mai realizat la Suceava trei mall-uri şi dacă e să punem la socoteală şi modernizarea Bazarului Suceava ies chiar patru.

Nu vreau să judec valoarea, necesitatea acestor investiţii sau oportunitatea realizării lor, însă aduc în discuţie un fapt care mi s-a părut interesant în privința Centrului.

Investiţia e din bani europeni şi a fost dată în folosinţă cu aproape şase luni înainte de termenul prevăzut în contract. În comparaţie cu mult trâmbiţata șosea de centură a Sucevei, parcarea e un adevărat miracol.

Firma care a realizat totul e din Suceava şi mai are în lucru o altă piesa de rezistenţă pentru oraş, refacerea Cetăţii de Scaun a Sucevei, şi tot pe bani europeni, asta fără a trece la socoteală povestea în lucru cu prima celulă a Gropii ecologice de deşeuri a oraşului.

Şi nu cred că vor fi probleme nici la acestea.

Cu această firmă, primarul Ion Lungu nu a avut ghinion cum a păţit în cazul celei care a asfaltat centrul Sucevei pe bani europeni, după care patronul a fost arestat şi încarcerat în Austria fiind acuzat de tâlhărie.

După reacţia miilor de suceveni care în data de 1 Decembrie s-au grăbit să iasă cu toată familia din case şi să facă poze în parcare, cred că centrul este dovada că sucevenii apreciază foarte mult ce e acolo.

Am văzut oameni care efectiv au mers în parcare ca la mall, şi-au făcut poze cu ce au găsit pe acolo şi le-au postat şi pe diverse site-uri de socializare.

Personal, consider că sucevenii merită mult mai mult decât acest centru al Sucevei şi că Ion Lungu ar trebui să îşi propună în cel de al treilea mandat să ridice mult ştacheta.

E de văzut dacă o va face şi dacă nu consideră misunea sa pentru Suceava, încheiată în 2016.

Mihai Chira

PS: firma suceveană despre care se face vorbire este GENERAL CONSTRUCT, patronată de omul de afaceri Viorel Nuţu.


Intră acum și în grupul de